Kakaós csiga naranccsal és mandulával
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
80 g vaj vagy margarin
50 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
1 csipet só
Töltelékhez:
50 g mandula
50 g vaj vagy margarin
60 g cukor
15 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Kenéshez:
5 evőkanál narancslekvár
Díszítéshez:
darabolt mandula
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd durvára daráljuk. A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.
Elkészítés:
Tészta:
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 5 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 1 órán át kelesztjük.
A tésztát lisztezett felületen egy kb. 45x32 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. A cukrot, a kakaóport és a citromhéjat összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Megszórjuk a mandulával is. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 15 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük. További 20 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A csigákat a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb .20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés:
A narancslekvárt folyékonyra melegítjük. A kisült csigákat forrón, ecset segítségével átkenjük a lekvárral. Ezután a csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kihűlt csigákat darabolt mandulával megszórva tálaljuk.
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 5 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 1 órán át kelesztjük.
A tésztát lisztezett felületen egy kb. 45x32 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. A cukrot, a kakaóport és a citromhéjat összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Megszórjuk a mandulával is. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 15 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük. További 20 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A csigákat a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb .20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés:
A narancslekvárt folyékonyra melegítjük. A kisült csigákat forrón, ecset segítségével átkenjük a lekvárral. Ezután a csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kihűlt csigákat darabolt mandulával megszórva tálaljuk.
Tipp:
Narancslekvár helyett baracklekvárral is átkenhetjük a csigákat.
Kedvencnek jelölöm
Kakaós csiga naranccsal és mandulával
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
80 g vaj vagy margarin
50 g cukor
1 darab tojás (M-es)
250 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 csipet só
Töltelékhez:
50 g mandula
50 g vaj vagy margarin
60 g cukor
Kenéshez:
5 evőkanál narancslekvár
Díszítéshez:
darabolt mandula
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd durvára daráljuk. A tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.
Elkészítés:
Tészta:
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 5 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 1 órán át kelesztjük.
A tésztát lisztezett felületen egy kb. 45x32 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. A cukrot, a kakaóport és a citromhéjat összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Megszórjuk a mandulával is. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 15 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük. További 20 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A csigákat a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb .20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés:
A narancslekvárt folyékonyra melegítjük. A kisült csigákat forrón, ecset segítségével átkenjük a lekvárral. Ezután a csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kihűlt csigákat darabolt mandulával megszórva tálaljuk.
Keverőtálba szitáljuk a lisztet, az élesztővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) közepes fokozaton, kb. 5 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, 1 órán át kelesztjük.
A tésztát lisztezett felületen egy kb. 45x32 cm nagyságú, vékony téglalappá nyújtjuk.
Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, keveset félreteszünk. A cukrot, a kakaóport és a citromhéjat összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Megszórjuk a mandulával is. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint.
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük, majd éles késsel 15 darab 3 cm vastagságú darabra vágjuk. A csigákat az oldalukra fordítva a sütőlemezre helyezzük. További 20 percet kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A csigákat a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb .20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kenés:
A narancslekvárt folyékonyra melegítjük. A kisült csigákat forrón, ecset segítségével átkenjük a lekvárral. Ezután a csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A kihűlt csigákat darabolt mandulával megszórva tálaljuk.
Tipp:
Narancslekvár helyett baracklekvárral is átkenhetjük a csigákat.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?