Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós pogácsa

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

300 ml tej
1 élesztő (50 g)
1 csipet cukor
1/2 kg túró
4 tojássárgája
250 g Rama margarin
2 evőkanál só
kb.1 kg liszt

Kenéshez:

1 db tojás
csipetnyi só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat).

Elkészítés

Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, majd minden hozzávalót összekeverünk kézzel. Igen jól összegyúrjuk, megkelesztjük a tésztát.
Amikor a tészta megkelt újból átgyúrjuk. Majd lisztezett munkalapon téglalap formájú, 1,5 cm vastag lapra nyújtjuk a tésztát. A tetejét pogácsaszaggatóval bevagdossuk. Majd 2,5 - 3cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A pogácsa tetejét megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Túrós pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!