Túrós pogácsa
Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Amikor a tészta megkelt újból átgyúrjuk. Majd lisztezett munkalapon téglalap formájú, 1,5 cm vastag lapra nyújtjuk a tésztát. A tetejét pogácsaszaggatóval bevagdossuk. Majd 2,5 - 3cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A pogácsa tetejét megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Túrós pogácsa
Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Amikor a tészta megkelt újból átgyúrjuk. Majd lisztezett munkalapon téglalap formájú, 1,5 cm vastag lapra nyújtjuk a tésztát. A tetejét pogácsaszaggatóval bevagdossuk. Majd 2,5 - 3cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A pogácsa tetejét megkenjük a felvert tojással, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?