Sajtos pogácsa



Hozzávalók
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk az áttört burgonyát, a tojást és a lágy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk és kb. 3-4 cm Ø pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat az előkészített tepsibe, egymástól kellő távolságra (kb. 2 cm) helyezzük és kb. 15 percig pihentetjük.
Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Sajtos pogácsa
Hozzávalók
kb. 35 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk az áttört burgonyát, a tojást és a lágy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk és kb. 3-4 cm Ø pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat az előkészített tepsibe, egymástól kellő távolságra (kb. 2 cm) helyezzük és kb. 15 percig pihentetjük.
Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?