Burgonyás pogácsa
Hozzávalók
Burgonyás pogácsa
Elkészítés
Elkészítés
Jól összegyúrom (ha túl ragacsos a tészta, akkor adok még hozzá lisztet, de lágy maradjon a tészta). 1 órán át pihentetem.
A megkelt a tésztát kinyújtom, kb. 1,5 ujjnyi vastagra, megkenem a felvert tojással és késsel bekockázom a tetejét. Sajttal, köménnyel megszórom, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a pogácsákat, előmelegített sütőben készre sütöm.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Burgonyás pogácsa
Hozzávalók
Burgonyás pogácsa
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Jól összegyúrom (ha túl ragacsos a tészta, akkor adok még hozzá lisztet, de lágy maradjon a tészta). 1 órán át pihentetem.
A megkelt a tésztát kinyújtom, kb. 1,5 ujjnyi vastagra, megkenem a felvert tojással és késsel bekockázom a tetejét. Sajttal, köménnyel megszórom, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a pogácsákat, előmelegített sütőben készre sütöm.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?