sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

3 bit szelet

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

Tészta:

6 db tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg darált dió
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt

Krém:

6 db tojássárgája
25 dkg margarin
25 dkg kristálycukor
7 dl tej
rumaroma

Töltelék:

1 csomag háztartási keksz
3 dl tej

Teteje:

2 evőkanál porcukor
5 dkg Rama
3 evőkanál forró víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, a zsemlemorzsát és a sütőporral elvegyített lisztet. Az így kapott masszát kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, majd kevés tejjel hígítjuk, és a többi hideg tejhez adva sűrűre főzzük. Lehűtjük, elvegyítjük a margarinnal, végül a masszát kétfelé vesszük.
Az egyik felébe beleöntjük a rumaromát és a kakaót a másikba pedig a vaníliáscukrot. A tésztára rákenjük a vaníliás krémet, erre kerül egy sor tejbe áztatott háztartási keksz ezután a kakaós krémet simítjuk rá és végül a csoki máz a tetejére.

Tárolás

Hűtőben néhány órán át érleljük, másnapra nagyon finom!

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!