Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

A császárok eledele fagylalttal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

250 ml víz
30-40 g margarin, vagy vaj
fagylalt tetszés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A császárok eledele fagylalttal gazdagított desszert, melynek hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Császármorzsa:
A tasak tartalmát, a kimért 250 ml vízzel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük.
Egy nagy teflonserpenyőben a margarint vagy vajat megolvasztjuk, majd beleöntjük a tésztát, és közepes hőfokon az alját aranybarnára sütjük. A tetején még folyékony tésztát nagy darabokra vágjuk, majd egyenként a másik oldalukra fordítjuk, és aranybarnára sütjük. Apróra daraboljuk, és folyamatosan forgatva tovább pirítjuk a morzsákat.
Az elkészült császármorzsát hűlni hagyjuk.

Díszítés:
A császármorzsát tetszés szerint adagoljuk, majd minden tálra egy-két gombóc fagylaltot teszünk a desszert mellé.

Tipp:

Ízlés szerint gyümölccsel, lekvárral, vagy akár csokoládé vagy karamellöntettel is díszíthetjük a császárok eledele desszert tetejét
A A császárok eledele fagylalttal kínálható desszert gyerekeknek uzsonnára, vagy főétkezés után.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!