Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-narancsos zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

1 evőkanál egész héjas mandula
½ narancs
125 ml narancslé 100 %-os
1 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csokoládés-narancsos zabkása desszert hozzávalóit pontosan, kimérjük és előkészítjük.
A mandulát durvára aprítjuk. A narancsot meghámozzuk, közben a belső fehér héját is lehúzzuk, majd szeletekre vágjuk.

Elkészítés:

A narancslevet felforraljuk. A zabkását tálkába öntjük, és a forró narancslével leöntjük, majd alaposan elkeverjük. Belekeverjük a mézet, és legalább 3 percig állni hagyjuk. A zabkását narancsszeletekkel és a durvára aprított mandulával körítjük.

Tippek:

A Csokoládés-narancsos zabkása desszert natúr hozzávalókból is elkészíthető aprószemű zabpehelyből és durvára vágott étcsokoládé vagy holland kakaópor felhasználásával.
Csokoládés-narancsos zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!