Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-narancsos zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

1 evőkanál egész héjas mandula
½ narancs
125 ml narancslé 100 %-os
1 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csokoládés-narancsos zabkása desszert hozzávalóit pontosan, kimérjük és előkészítjük.
A mandulát durvára aprítjuk. A narancsot meghámozzuk, közben a belső fehér héját is lehúzzuk, majd szeletekre vágjuk.

Elkészítés:

A narancslevet felforraljuk. A zabkását tálkába öntjük, és a forró narancslével leöntjük, majd alaposan elkeverjük. Belekeverjük a mézet, és legalább 3 percig állni hagyjuk. A zabkását narancsszeletekkel és a durvára aprított mandulával körítjük.

Tippek:

A Csokoládés-narancsos zabkása desszert natúr hozzávalókból is elkészíthető aprószemű zabpehelyből és durvára vágott étcsokoládé vagy holland kakaópor felhasználásával.
Csokoládés-narancsos zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!