Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Adventi koszorú keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
100 g lágy vaj vagy margarin
80 g cukor
1 darab egész tojás (M-es)
egy csipet só
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál fahéj

Díszítéshez:

200 g porcukor
2-3 evőkanál citromlé
zöld ételszínezék
25 g aprított pisztácia
50 g vörös áfonya
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tésztához összekeverjük a margarint, a cukrot és a sót, majd beleszitáljuk a lisztet, az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) addig keverjük, míg a tészta összeáll. Lisztezett felületen kézzel rugalmas tésztává gyúrjuk, majd kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. A nagy kiszúróformával egy kört szúrunk ki, és a kis kiszúróformával a közepén egy lyukat úgy, hogy adventi koszorú formájú gyűrűket kapjunk. A gyűrűket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középeső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütiket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Időközben a cukormázhoz egy tálban simára keverjük a porcukrot és a citromlevet. Az ételszínezékkel világoszöldre színezzük, és a koszorúkat megkenjük vele. Ízlés szerint pisztáciával, áfonyával és tortadarával díszítjük.

Tipp:

Ha nincs kerek és hullámos kiszúróformánk, használhatunk egyszerű kerek kiszúróformát is vagy különböző méretű poharakat is segítségül vehetünk.
Adventi koszorú keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!