![Mákos fonat](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31606/makos-fonat-15209.webp)
Mákos fonat
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd hengerré formázzuk.
Töltelék:
A hozzávalókat tálba öntjük, és jól összekeverjük. A tésztát téglalappá (kb. 40 x 35 cm) nyújtjuk, és a töltelékkel megkenjük, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldaláról feltekerjük. A hengert éles késsel hosszában egyszer teljesen átvágjuk (1. kép), odafigyelve arra, hogy a hengert pont a közepén vágjuk el.
Mindkét tésztacsíkot a vágott oldalával felfelé egymás köré csavarjuk (2. kép), a fonatot a tepsibe tesszük, és a végeit szorosan összenyomjuk. A tojássárgáját tejjel felverjük, és megkenjük vele a fonatot. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Szórás:
A mákos copfot megszórjuk kevés porcukorral.
Tippek:
A Mákos fonatot készíthetjük mogyorós-diós töltelékkel is.
![A Mákos fonat tésztáját kinyújtjuk, majd megkenjük töltelékkel és feltekerjük, majd ketté vágjuk.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31606/makos-fonat-15210.webp)
![A Mákos fonat kettévágott tésztáját összetekerjük.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31606/makos-fonat-15211.webp)
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Mákos fonat
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd hengerré formázzuk.
Töltelék:
A hozzávalókat tálba öntjük, és jól összekeverjük. A tésztát téglalappá (kb. 40 x 35 cm) nyújtjuk, és a töltelékkel megkenjük, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldaláról feltekerjük. A hengert éles késsel hosszában egyszer teljesen átvágjuk (1. kép), odafigyelve arra, hogy a hengert pont a közepén vágjuk el.
Mindkét tésztacsíkot a vágott oldalával felfelé egymás köré csavarjuk (2. kép), a fonatot a tepsibe tesszük, és a végeit szorosan összenyomjuk. A tojássárgáját tejjel felverjük, és megkenjük vele a fonatot. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Szórás:
A mákos copfot megszórjuk kevés porcukorral.
Tippek:
A Mákos fonatot készíthetjük mogyorós-diós töltelékkel is.
![A megsült Mákos fonatot szeletekre vágva kínáljuk.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31606/makos-fonat-15209.webp)
![A Mákos fonat tésztáját kinyújtjuk, majd megkenjük töltelékkel és feltekerjük, majd ketté vágjuk.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31606/makos-fonat-15210.webp)
![A Mákos fonat kettévágott tésztáját összetekerjük.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31606/makos-fonat-15211.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?