Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos fonat

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

120 g őrölt mák
80 g porcukor
1 darab tojás (M-es)
1 tojásfehérje (M-es)

Kenéshez:

1 tojássárgája (M-es)
1 teáskanál tej

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd hengerré formázzuk.

Töltelék:
A hozzávalókat tálba öntjük, és jól összekeverjük. A tésztát téglalappá (kb. 40 x 35 cm) nyújtjuk, és a töltelékkel megkenjük, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldaláról feltekerjük. A hengert éles késsel hosszában egyszer teljesen átvágjuk (1. kép), odafigyelve arra, hogy a hengert pont a közepén vágjuk el.
Mindkét tésztacsíkot a vágott oldalával felfelé egymás köré csavarjuk (2. kép), a fonatot a tepsibe tesszük, és a végeit szorosan összenyomjuk. A tojássárgáját tejjel felverjük, és megkenjük vele a fonatot. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Szórás:
A mákos copfot megszórjuk kevés porcukorral.

Tippek:

A copf-ot még aznap fogyasszuk el, másnapra nagyon kiszárad és megkeményedik - viszont jól fagyasztható, ha későbbre is szeretnél eltenni.
A Mákos fonatot készíthetjük mogyorós-diós töltelékkel is.
A megsült Mákos fonatot szeletekre vágva kínáljuk. A Mákos fonat tésztáját kinyújtjuk, majd megkenjük töltelékkel és feltekerjük, majd ketté vágjuk. A Mákos fonat kettévágott tésztáját összetekerjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!