
Mákos fonat



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd hengerré formázzuk.
Töltelék:
A hozzávalókat tálba öntjük, és jól összekeverjük. A tésztát téglalappá (kb. 40 x 35 cm) nyújtjuk, és a töltelékkel megkenjük, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldaláról feltekerjük. A hengert éles késsel hosszában egyszer teljesen átvágjuk (1. kép), odafigyelve arra, hogy a hengert pont a közepén vágjuk el.
Mindkét tésztacsíkot a vágott oldalával felfelé egymás köré csavarjuk (2. kép), a fonatot a tepsibe tesszük, és a végeit szorosan összenyomjuk. A tojássárgáját tejjel felverjük, és megkenjük vele a fonatot. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Szórás:
A mákos copfot megszórjuk kevés porcukorral.
Tippek:
A Mákos fonatot készíthetjük mogyorós-diós töltelékkel is.




Mákos fonat
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, majd hengerré formázzuk.
Töltelék:
A hozzávalókat tálba öntjük, és jól összekeverjük. A tésztát téglalappá (kb. 40 x 35 cm) nyújtjuk, és a töltelékkel megkenjük, közben a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyunk. A tésztát a hosszanti oldaláról feltekerjük. A hengert éles késsel hosszában egyszer teljesen átvágjuk (1. kép), odafigyelve arra, hogy a hengert pont a közepén vágjuk el.
Mindkét tésztacsíkot a vágott oldalával felfelé egymás köré csavarjuk (2. kép), a fonatot a tepsibe tesszük, és a végeit szorosan összenyomjuk. A tojássárgáját tejjel felverjük, és megkenjük vele a fonatot. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Szórás:
A mákos copfot megszórjuk kevés porcukorral.
Tippek:
A Mákos fonatot készíthetjük mogyorós-diós töltelékkel is.



Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?