Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Adventi torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Kekszalaphoz:

200 g fűszeres spekulatius vagy diós keksz
100 g vaj vagy margarin

Túró-mascarpone krémhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt
500 g zsírszegény túró
2 evőkanál méz
2 teáskanál őrölt fahéj
75 g cukor

Gyümölcsös réteghez:

2 darab narancs
250 g körte
3 evőkanál narancslikőr
150 ml narancslé
70 ml víz
2 evőkanál cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Kekszalap:
Helyezzünk egy darab sütőpapírt egy tortatálra, és tegyük rá a zárt tortaforma karimáját. Tegyük a spekulatius vagy diós kekszet egy fagyasztózacskóba, és zárjuk le szorosan. A kekszet egy sodrófával finoman nyomkodjuk össze, hogy morzsák képződjenek. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy kis serpenyőben, adjuk hozzá a morzsát, és keverjük jól össze. A masszát öntsük a formába és egy kanál segítségével egyenletesen nyomkodjuk le, hogy egy alapot képezzen. A kekszalapot a további feldolgozásig tegyük hűtőbe.

Túrós-mascarpone krém:
A lapzselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint áztassuk be. A tejszínt verjük fel keményre. A mascarponét a túróval, a mézzel, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a cukorral keverjük össze. A zselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint oldjuk fel. Először kb. 4 evőkanál mascarpone-túró keveréket keverjünk össze habverővel és a feloldott zselatinnal, majd keverjük hozzá a többi keveréket. Végül keverjük hozzá a felvert tejszínt. A krémet öntsük a kekszalapra és simítsuk el a tetejét. A tortát kb. 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Gyümölcsös réteg:
Hámozzuk meg a narancsokat, távolítsuk el a fehér héjat, és vágjuk ki a gyümölcsfiléket. Hámozzuk meg a körtéket, vágjuk négy részre, távolítsuk el a magházat, és vágjuk szeletekre. A gyümölcsöket egyenletesen elosztva helyezzük a krémre. Keverjük össze a narancslikőrt, a narancslevet és a vizet. Keverjük össze a tortazselét a cukorral egy főzőedényben, és fokozatosan keverjük hozzá a folyadékot. Keverés közben forraljuk fel az egészet, majd öntsük a gyümölcsre, és hagyjuk megszilárdulni.

A tortát egy nagy tortalapáttal emeljük le a sütőpapírról. Húzzuk ki a sütőpapírt az alja alól. Óvatosan válasszuk le és távolítsuk el a tortaformát egy késsel. Tetszés szerint díszítsük a tortát reszelt csokoládéval.

Tippek:

A kekszalap 1-2 nappal a fogyasztás előtt elkészíthető. Ezután letakarva hűtőbe tesszük.
A kekszalap tortapapírra is elkészíthető.
Alkoholmentes tortához egyszerűen cseréljük ki a likőrt narancslével.
Adventi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
64 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
80 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!