Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Körtés-mézesfűszeres rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 rúd
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltelékhez:

1,2 kg érett, de keményebb húsú körte
fél citrom kifacsart leve
80 g cukor
150 g finom szemű zabpehely

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Kenéshez:

130 g margarin
1 púpozott kávéskanál mézeskalácsfűszerkeverék

Díszítéshez:

kevés porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd a körtehúst 2-3 cm hosszú, keskeny csíkokra szeljük. Keverőtálba szórjuk, hozzáforgatjuk a frissen facsart citromlevet, a cukrot, a vaníliás cukrot és 100 g zabpelyhet, majd 15 percet állni hagyjuk. A maradék zabpelyhet finomra őröljük.

Tészta:
A réteslapokat a sütőpapírral együtt kitekerjük, a papírt a tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük. Egy réteshez három réteslapot használunk fel.
A margarint megolvasztjuk, 30 grammot átöntünk egy kis tálkába. A többi margarinhoz hozzákeverjük a mézeskalácsfűszerkeveréket.
Egy réteslapot tiszta konyharuhára helyezünk. Ecset segítségével vékonyan megkenjük a mézeskalács-fűszeres margarinnal. Ráhelyezzük a második réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a harmadik réteslapot is. Alsó harmadát beszórjuk az őrölt zab felével úgy, hogy a széleken egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Az alsó részre rákanalazzuk a körtés töltelék felét. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest. A tetejét lekenjük a félretett margarin felével, és tepsibe helyezzük. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan készítjük el a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a rudakat aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Díszítés:
A kihűlt rétest porcukorral megszórva tálaljuk

Tipp:

Finom szemű zabpelyhet nemcsak készen vásárolhatunk. Szórjuk a zabpelyhet késes aprítóba, majd törjük kissé össze, így finomabb szemcséket fogunk kapni.
Körtés-mézesfűszeres rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!