Marcipánpuding mandarinöntettel
Hozzávalók
Pudinghoz:
Mandarinöntethez:
Marcipán-rakétákhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Puding:
A marcipánmasszát nagyon kicsire felvágjuk vagy lereszeljük. A pudingport fokozatosan simára keverjük legalább 6 evőkanál habtejszínnel (cukor nélkül!). A maradék habtejszínt, a tejet és a kicsire vágott marcipánt edénybe tesszük, és keverés közben addig forrósítjuk, míg a marcipán fel nem oldódott. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport belekeverjük, majd kevergetés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot desszertpoharakba töltjük és hűlni hagyjuk.
Mandarinöntet:
A mandarint szűrőn lecsöpögtetjük, közben 100 ml folyadékot felfogunk. A mandarint pürésítjük, a keményítőt 2 evőkanál folyadékkal kikeverjük. A maradék folyadékot edényben felforraljuk, belekeverjük a kikevert keményítőt, és még egyszer röviden felforraljuk. Belekeverjük a mandarinpürét és a narancslikőrt, majd hagyjuk kihűlni.
Marcipán-rakéták:
A marcipánt ételfestékkel tetszőlegesen megszínezzük, majd elfelezzük. Az egyik felét kb. 6 egyforma méretű golyóvá formázzuk, a másik felét kb. 6 hengerré. A golyókat a két tenyerünk között kúppá formázzuk. Hurkapálcikákra rakétáknak felszúrunk 1-1 kúpot és hengert. Tetszés szerint dekortollal rajzolhatunk rá egy spirált, és dekorálhatjuk süteménydísszel. A marcipánba szúrhatunk gyújtózsinórnak 1-1 szeletelt mandulát.
A mandarinöntetet átkeverjük és a kihűlt pudingon egyenletesen elosztjuk, majd a desszertet a marcipán-rakétákkal díszítjük.
Tippek:
A desszertet tölthetjük kb. 15 „pálinkáspohárba” is.
Karácsonyi díszítéshez készítsünk marcipánfigurákat. Mélyhűtő tasakban nyújtsuk ki a marcipánt kb. 1 cm vastagságúra, süteménykiszúróval szúrjunk ki 6 marcipánfigurát, tetszőlegesen díszítsük, rajzoljuk meg, és hurkapálcika segítségével szúrjuk bele a desszertbe.
A Marcipánpuding mandarinöntettel desszert csokoládépudinggal is nagyon ízletes!
Marcipánpuding mandarinöntettel
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Mandarinöntethez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Puding:
A marcipánmasszát nagyon kicsire felvágjuk vagy lereszeljük. A pudingport fokozatosan simára keverjük legalább 6 evőkanál habtejszínnel (cukor nélkül!). A maradék habtejszínt, a tejet és a kicsire vágott marcipánt edénybe tesszük, és keverés közben addig forrósítjuk, míg a marcipán fel nem oldódott. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport belekeverjük, majd kevergetés közben legalább 1 percig főzzük. A pudingot desszertpoharakba töltjük és hűlni hagyjuk.
Mandarinöntet:
A mandarint szűrőn lecsöpögtetjük, közben 100 ml folyadékot felfogunk. A mandarint pürésítjük, a keményítőt 2 evőkanál folyadékkal kikeverjük. A maradék folyadékot edényben felforraljuk, belekeverjük a kikevert keményítőt, és még egyszer röviden felforraljuk. Belekeverjük a mandarinpürét és a narancslikőrt, majd hagyjuk kihűlni.
Marcipán-rakéták:
A marcipánt ételfestékkel tetszőlegesen megszínezzük, majd elfelezzük. Az egyik felét kb. 6 egyforma méretű golyóvá formázzuk, a másik felét kb. 6 hengerré. A golyókat a két tenyerünk között kúppá formázzuk. Hurkapálcikákra rakétáknak felszúrunk 1-1 kúpot és hengert. Tetszés szerint dekortollal rajzolhatunk rá egy spirált, és dekorálhatjuk süteménydísszel. A marcipánba szúrhatunk gyújtózsinórnak 1-1 szeletelt mandulát.
A mandarinöntetet átkeverjük és a kihűlt pudingon egyenletesen elosztjuk, majd a desszertet a marcipán-rakétákkal díszítjük.
Tippek:
A desszertet tölthetjük kb. 15 „pálinkáspohárba” is.
Karácsonyi díszítéshez készítsünk marcipánfigurákat. Mélyhűtő tasakban nyújtsuk ki a marcipánt kb. 1 cm vastagságúra, süteménykiszúróval szúrjunk ki 6 marcipánfigurát, tetszőlegesen díszítsük, rajzoljuk meg, és hurkapálcika segítségével szúrjuk bele a desszertbe.
A Marcipánpuding mandarinöntettel desszert csokoládépudinggal is nagyon ízletes!
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?