
Áfonya-málna dzsem



Hozzávalók
600 g áfonya (fekete áfonya, előkészítve mérve)
650 g málna (előkészítve mérve)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
500 g cukor (fehér-, barna-, nádcukor vagy fruktóz)
Elkészítés
Előkészítés:
Az áfonyát szemezzük, megmossuk és 500 g-t kimérünk belőle. A málnát szemezzük, és 500 g-t kimérünk belőle. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük.
Elkészítés:
A gyümölcsöket egy nagy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
Energiacsökkentett áfonya-málna dzsemet készíthetünk (dzsemfix és cukor helyett) sztíviás befőzőcukorral.
Különleges íz eléréséhez adjunk a gyümölcsmasszához ½ -1 teáskanál őrölt fahéjat.
Különleges íz eléréséhez adjunk a gyümölcsmasszához ½ -1 teáskanál őrölt fahéjat.

Kedvencnek jelölöm

Áfonya-málna dzsem
Hozzávalók
kb. 6 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez
600 g áfonya (fekete áfonya, előkészítve mérve)
650 g málna (előkészítve mérve)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
500 g cukor (fehér-, barna-, nádcukor vagy fruktóz)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az áfonyát szemezzük, megmossuk és 500 g-t kimérünk belőle. A málnát szemezzük, és 500 g-t kimérünk belőle. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük.
Elkészítés:
A gyümölcsöket egy nagy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tippek:
Energiacsökkentett áfonya-málna dzsemet készíthetünk (dzsemfix és cukor helyett) sztíviás befőzőcukorral.
Különleges íz eléréséhez adjunk a gyümölcsmasszához ½ -1 teáskanál őrölt fahéjat.
Különleges íz eléréséhez adjunk a gyümölcsmasszához ½ -1 teáskanál őrölt fahéjat.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?