Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Chia puding gyümölccsel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

300 ml zabital (édesítetlen) vagy más növényi tej alternatívája
1 evőkanál méz
4 evőkanál chia mag (Salvia hispanica) (kb. 60 g)
kb. ½ teáskanál Dr. Oetker Finesse reszeltcitromhéj
150 g vegán kókuszjoghurt vagy más növényi joghurt alternatíva

Díszítéshez:

kb. 125 g málna
1 darab nektarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Puding:
Keverjük össze az alternatív tejet a mézzel, a bourbon vaníliás cukorral és a chia magokkal egy keverőtálban, ízesítsük a citromhéjjal, fedjük le, és hagyjuk ázni egy éjszakán át a hűtőben.

Az első órában néhányszor keverjük meg, hogy a chia magok egyenletesen megduzzadjanak.

Díszítés:
Tisztítsuk meg a málnát és tegyünk félre néhányat a díszítéshez. A maradék málnát pürésítsük a vanillincukorral. Mossuk meg és negyedeljük fel a nektarint, majd vágjuk szeletekre.

Keverjük össze az előkészített chia magokat a joghurtalternatívával. Osszuk szét a chiapudingot a poharak között, díszítsük a málnapürével és a gyümölcsökkel, majd tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.

Tippek:

A chiapuding természetesen tejjel és joghurttal is elkészíthető. Ekkor a növényi alternatívákat 1:1 arányban helyettesítsük tehéntejjel és joghurttal.
Télen a chiapuding szilvalekvárral és narancsfilével, valamint egy csipet fahéjjal is nagyon finom!
Chia puding gyümölccsel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!