
Chia puding gyümölccsel



Hozzávalók
Pudinghoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Keverjük össze az alternatív tejet a mézzel, a bourbon vaníliás cukorral és a chia magokkal egy keverőtálban, ízesítsük a citromhéjjal, fedjük le, és hagyjuk ázni egy éjszakán át a hűtőben.
Az első órában néhányszor keverjük meg, hogy a chia magok egyenletesen megduzzadjanak.
Díszítés:
Tisztítsuk meg a málnát és tegyünk félre néhányat a díszítéshez. A maradék málnát pürésítsük a vanillincukorral. Mossuk meg és negyedeljük fel a nektarint, majd vágjuk szeletekre.
Keverjük össze az előkészített chia magokat a joghurtalternatívával. Osszuk szét a chiapudingot a poharak között, díszítsük a málnapürével és a gyümölcsökkel, majd tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tippek:
Télen a chiapuding szilvalekvárral és narancsfilével, valamint egy csipet fahéjjal is nagyon finom!


Chia puding gyümölccsel
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Pudinghoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Keverjük össze az alternatív tejet a mézzel, a bourbon vaníliás cukorral és a chia magokkal egy keverőtálban, ízesítsük a citromhéjjal, fedjük le, és hagyjuk ázni egy éjszakán át a hűtőben.
Az első órában néhányszor keverjük meg, hogy a chia magok egyenletesen megduzzadjanak.
Díszítés:
Tisztítsuk meg a málnát és tegyünk félre néhányat a díszítéshez. A maradék málnát pürésítsük a vanillincukorral. Mossuk meg és negyedeljük fel a nektarint, majd vágjuk szeletekre.
Keverjük össze az előkészített chia magokat a joghurtalternatívával. Osszuk szét a chiapudingot a poharak között, díszítsük a málnapürével és a gyümölcsökkel, majd tálalásig tegyük hűtőszekrénybe.
Tippek:
Télen a chiapuding szilvalekvárral és narancsfilével, valamint egy csipet fahéjjal is nagyon finom!

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?