Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás tekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Kelttésztához:

175 ml tej
25 g Rama
400 g búzaliszt
40 g porcukor
fél csapott teáskanál só
1 teáskanál őrölt kardamom
1 darab tojás (közepes méretű)

Töltelékhez:

250 g fekete áfonya
50 g porcukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
25 g Rama

Ezenkívül:

kb. 2 evőkanál tej
kb. 2 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

A tésztához tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

A töltelékhez áfonyát megmossuk, és egy szűrőn lecsöpögtetjük. A cukrot és a fahéjat összekeverjük. A vajat egy főzőedényben felolvasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen egy 40 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A megolvasztott vajjal meglocsoljuk, majd fahéjas cukorral hintjük. Az áfonyát egyenletesen elosztjuk rajta, úgy, hogy a hosszabbik oldalon 5 cm szélességben szabadon hagyjuk. A tésztát a hosszabbik oldalról indítva feltekerjük, és varrattal lefelé a tepsibe helyezzük. A tekercs végeit összenyomjuk, és tejjel megkenjük. A tésztát meleg helyen újra megpihentetjük (kb. 20 percig), majd egy éles kés segítségével 3 cm mélyen bevágjuk.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral hintjük.

Tipp:

A sütemény különösen finom, ha egy gombóc vanília fagyival tálaljuk.
Áfonyás tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!