
Szivárványos tekercs



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Piskótához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) verjük kemény habbá. A marcipánt a tojássárgájával, a vízzel, a narancshéjjal és a sóval konyhai robotgéppel (habverő) habosra verjük. Keverjük bele a tojásfehérjehabot, majd keverjük össze a lisztet a pudingporral, szitáljuk át, és forgassuk hozzá az olvasztott margarinnal együtt.
Osszuk a keveréket 6 egyenlő részre, és villával színezzük tetszés szerinti ételfestékekkel. Tegyük az adagokat kis fagyasztózacskókba, és zárjuk le. Vágjunk le mindegyikből egy kb. 1 cm-es sarkot, és átlósan, váltakozó rétegben nyomjuk az előkészített tepsire. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótát a szélénél fogva borítsuk ki egy sütőpapírra és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A habtejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. A mascarponét a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal egy keverőtálban keverjük simára. Egy spatulával keverjük hozzá a felvert tejszínt.
Óvatosan húzzuk le a piskótáról a sütőpapírt. Fordítsuk vissza a piskótát úgy, hogy a sütőoldal legyen felül. A krémet kenjük a piskótára úgy, hogy az első harmadában legyen egy kiemelkedés. Tekerjük fel a piskótát a sütőpapír segítségével.
A szivárványos tekercset tálalásig, legalább 2 óráig helyezzük a hűtőszekrénybe.


Szivárványos tekercs
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Piskótához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) verjük kemény habbá. A marcipánt a tojássárgájával, a vízzel, a narancshéjjal és a sóval konyhai robotgéppel (habverő) habosra verjük. Keverjük bele a tojásfehérjehabot, majd keverjük össze a lisztet a pudingporral, szitáljuk át, és forgassuk hozzá az olvasztott margarinnal együtt.
Osszuk a keveréket 6 egyenlő részre, és villával színezzük tetszés szerinti ételfestékekkel. Tegyük az adagokat kis fagyasztózacskókba, és zárjuk le. Vágjunk le mindegyikből egy kb. 1 cm-es sarkot, és átlósan, váltakozó rétegben nyomjuk az előkészített tepsire. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótát a szélénél fogva borítsuk ki egy sütőpapírra és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A habtejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. A mascarponét a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal egy keverőtálban keverjük simára. Egy spatulával keverjük hozzá a felvert tejszínt.
Óvatosan húzzuk le a piskótáról a sütőpapírt. Fordítsuk vissza a piskótát úgy, hogy a sütőoldal legyen felül. A krémet kenjük a piskótára úgy, hogy az első harmadában legyen egy kiemelkedés. Tekerjük fel a piskótát a sütőpapír segítségével.
A szivárványos tekercset tálalásig, legalább 2 óráig helyezzük a hűtőszekrénybe.

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?