Szivárványos tekercs
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
némi zsiradék
Piskótához:
50 g vaj vagy margarin
6 darab tojásfehérje (M-es)
90 g cukor
60 g Dr. Oetker Marcipán
4 darab tojássárgája (M-es)
2 teáskanál víz
fél tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
1 csipet só
60 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti puding vaníliaízű
sütő- és ételfesték (sárga, zöld, kék, rózsaszín, narancs, lila)
Töltelékhez:
200 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
250 g mascarpone krémsajt
50 g natúr joghurt
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
fél tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
Elkészítés
Előkészítés:
Olvasszuk meg a margarint. Kenjük ki a tepsit zsiradékkal, és borítsuk be sütőpapírral. Hajtsuk a sütőpapírt a tepsi nyitott oldalára, hogy peremet képezzen. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásfehérjéket a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) verjük kemény habbá. A marcipánt a tojássárgájával, a vízzel, a narancshéjjal és a sóval konyhai robotgéppel (habverő) habosra verjük. Keverjük bele a tojásfehérjehabot, majd keverjük össze a lisztet a pudingporral, szitáljuk át, és forgassuk hozzá az olvasztott margarinnal együtt.
Osszuk a keveréket 6 egyenlő részre, és villával színezzük tetszés szerinti ételfestékekkel. Tegyük az adagokat kis fagyasztózacskókba, és zárjuk le. Vágjunk le mindegyikből egy kb. 1 cm-es sarkot, és átlósan, váltakozó rétegben nyomjuk az előkészített tepsire. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótát a szélénél fogva borítsuk ki egy sütőpapírra és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A habtejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. A mascarponét a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal egy keverőtálban keverjük simára. Egy spatulával keverjük hozzá a felvert tejszínt.
Óvatosan húzzuk le a piskótáról a sütőpapírt. Fordítsuk vissza a piskótát úgy, hogy a sütőoldal legyen felül. A krémet kenjük a piskótára úgy, hogy az első harmadában legyen egy kiemelkedés. Tekerjük fel a piskótát a sütőpapír segítségével.
A szivárványos tekercset tálalásig, legalább 2 óráig helyezzük a hűtőszekrénybe.
A tojásfehérjéket a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) verjük kemény habbá. A marcipánt a tojássárgájával, a vízzel, a narancshéjjal és a sóval konyhai robotgéppel (habverő) habosra verjük. Keverjük bele a tojásfehérjehabot, majd keverjük össze a lisztet a pudingporral, szitáljuk át, és forgassuk hozzá az olvasztott margarinnal együtt.
Osszuk a keveréket 6 egyenlő részre, és villával színezzük tetszés szerinti ételfestékekkel. Tegyük az adagokat kis fagyasztózacskókba, és zárjuk le. Vágjunk le mindegyikből egy kb. 1 cm-es sarkot, és átlósan, váltakozó rétegben nyomjuk az előkészített tepsire. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótát a szélénél fogva borítsuk ki egy sütőpapírra és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A habtejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. A mascarponét a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal egy keverőtálban keverjük simára. Egy spatulával keverjük hozzá a felvert tejszínt.
Óvatosan húzzuk le a piskótáról a sütőpapírt. Fordítsuk vissza a piskótát úgy, hogy a sütőoldal legyen felül. A krémet kenjük a piskótára úgy, hogy az első harmadában legyen egy kiemelkedés. Tekerjük fel a piskótát a sütőpapír segítségével.
A szivárványos tekercset tálalásig, legalább 2 óráig helyezzük a hűtőszekrénybe.
Kedvencnek jelölöm
Szivárványos tekercs
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
némi zsiradék
Piskótához:
50 g vaj vagy margarin
6 darab tojásfehérje (M-es)
90 g cukor
60 g Dr. Oetker Marcipán
4 darab tojássárgája (M-es)
2 teáskanál víz
fél tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
1 csipet só
60 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
sütő- és ételfesték (sárga, zöld, kék, rózsaszín, narancs, lila)
Töltelékhez:
200 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
250 g mascarpone krémsajt
50 g natúr joghurt
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
fél tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Olvasszuk meg a margarint. Kenjük ki a tepsit zsiradékkal, és borítsuk be sütőpapírral. Hajtsuk a sütőpapírt a tepsi nyitott oldalára, hogy peremet képezzen. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásfehérjéket a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) verjük kemény habbá. A marcipánt a tojássárgájával, a vízzel, a narancshéjjal és a sóval konyhai robotgéppel (habverő) habosra verjük. Keverjük bele a tojásfehérjehabot, majd keverjük össze a lisztet a pudingporral, szitáljuk át, és forgassuk hozzá az olvasztott margarinnal együtt.
Osszuk a keveréket 6 egyenlő részre, és villával színezzük tetszés szerinti ételfestékekkel. Tegyük az adagokat kis fagyasztózacskókba, és zárjuk le. Vágjunk le mindegyikből egy kb. 1 cm-es sarkot, és átlósan, váltakozó rétegben nyomjuk az előkészített tepsire. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótát a szélénél fogva borítsuk ki egy sütőpapírra és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A habtejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. A mascarponét a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal egy keverőtálban keverjük simára. Egy spatulával keverjük hozzá a felvert tejszínt.
Óvatosan húzzuk le a piskótáról a sütőpapírt. Fordítsuk vissza a piskótát úgy, hogy a sütőoldal legyen felül. A krémet kenjük a piskótára úgy, hogy az első harmadában legyen egy kiemelkedés. Tekerjük fel a piskótát a sütőpapír segítségével.
A szivárványos tekercset tálalásig, legalább 2 óráig helyezzük a hűtőszekrénybe.
A tojásfehérjéket a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) verjük kemény habbá. A marcipánt a tojássárgájával, a vízzel, a narancshéjjal és a sóval konyhai robotgéppel (habverő) habosra verjük. Keverjük bele a tojásfehérjehabot, majd keverjük össze a lisztet a pudingporral, szitáljuk át, és forgassuk hozzá az olvasztott margarinnal együtt.
Osszuk a keveréket 6 egyenlő részre, és villával színezzük tetszés szerinti ételfestékekkel. Tegyük az adagokat kis fagyasztózacskókba, és zárjuk le. Vágjunk le mindegyikből egy kb. 1 cm-es sarkot, és átlósan, váltakozó rétegben nyomjuk az előkészített tepsire. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótát a szélénél fogva borítsuk ki egy sütőpapírra és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A habtejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. A mascarponét a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal egy keverőtálban keverjük simára. Egy spatulával keverjük hozzá a felvert tejszínt.
Óvatosan húzzuk le a piskótáról a sütőpapírt. Fordítsuk vissza a piskótát úgy, hogy a sütőoldal legyen felül. A krémet kenjük a piskótára úgy, hogy az első harmadában legyen egy kiemelkedés. Tekerjük fel a piskótát a sütőpapír segítségével.
A szivárványos tekercset tálalásig, legalább 2 óráig helyezzük a hűtőszekrénybe.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?