Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szivárványos tekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír
némi zsiradék

Piskótához:

50 g vaj vagy margarin
6 darab tojásfehérje (M-es)
90 g cukor
4 darab tojássárgája (M-es)
2 teáskanál víz
1 csipet só
60 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
sütő- és ételfesték (sárga, zöld, kék, rózsaszín, narancs, lila)

Töltelékhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt
50 g natúr joghurt
60 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Olvasszuk meg a margarint. Kenjük ki a tepsit zsiradékkal, és borítsuk be sütőpapírral. Hajtsuk a sütőpapírt a tepsi nyitott oldalára, hogy peremet képezzen. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásfehérjéket a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) verjük kemény habbá. A marcipánt a tojássárgájával, a vízzel, a narancshéjjal és a sóval konyhai robotgéppel (habverő) habosra verjük. Keverjük bele a tojásfehérjehabot, majd keverjük össze a lisztet a pudingporral, szitáljuk át, és forgassuk hozzá az olvasztott margarinnal együtt.

Osszuk a keveréket 6 egyenlő részre, és villával színezzük tetszés szerinti ételfestékekkel. Tegyük az adagokat kis fagyasztózacskókba, és zárjuk le. Vágjunk le mindegyikből egy kb. 1 cm-es sarkot, és átlósan, váltakozó rétegben nyomjuk az előkészített tepsire. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótát a szélénél fogva borítsuk ki egy sütőpapírra és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A habtejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. A mascarponét a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal egy keverőtálban keverjük simára. Egy spatulával keverjük hozzá a felvert tejszínt.

Óvatosan húzzuk le a piskótáról a sütőpapírt. Fordítsuk vissza a piskótát úgy, hogy a sütőoldal legyen felül. A krémet kenjük a piskótára úgy, hogy az első harmadában legyen egy kiemelkedés. Tekerjük fel a piskótát a sütőpapír segítségével.

A szivárványos tekercset tálalásig, legalább 2 óráig helyezzük a hűtőszekrénybe.
Szivárványos tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!