Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kakaós réteghez:

400 g tejföl
100 g porcukor
100 ml tej

Vaníliás-citromos réteghez:

400 g tejföl
100 g porcukor
100 ml tej

Piros réteghez:

300 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Kakaós réteg:
A tejfölt összekeverjük a porcukorral. Közben 6 db (1 csomag) lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatunk, majd kinyomkodjuk. A tejet egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport, majd a zselatinlapokat, és folyamatos keverés mellett felmelegítjük (nem forraljuk). Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük egy kevéssel a tejfölös keverékből, majd apránként a többihez adjuk. A masszát vízzel kiöblített, magas falú tepsibe (25x18 cm) öntjük, és hűtőbe tesszük dermedni.

Vaníliás-citromos réteg:
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a citromhéjjal. Közben 6 db (1 csomag) lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatunk, majd kinyomkodjuk. A maradék tejet egy kis lábasba öntjük, beletesszük a zselatinlapokat, és folyamatos keverés mellett felmelegítjük (nem forraljuk). Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük egy kevéssel a tejfölből, majd apránként a többihez adjuk. A masszát hagyjuk kicsit hűlni, majd a megdermedt kakaós rétegre öntjük, és visszatesszük a hűtőbe dermedni.

Piros réteg:
A tasak tartalmát egy főzőedényben kézi habverő segítségével, 300 ml vízzel jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről. (Ha tovább forraljuk, a kész gyümölcskocsonya állaga lágyabb lesz.) Néhányszor átkeverjük, ha szükséges, a tetejéről eltávolítjuk a habot. Amint a gyümölcskocsonya állaga sűrűsödni kezd, óvatosan a megdermedt vaníliás-citromos rétegre csorgatjuk. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.

Tipp:

Tejföl helyett görög joghurttal is elkészíthetjük a desszertet.
A Csíkos szelet sütés nélkül, gyorsan és könnyen elkészíthető édes desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!