Csíkos szelet
Hozzávalók
Kakaós réteghez:
Vaníliás-citromos réteghez:
Piros réteghez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tejfölt összekeverjük a porcukorral. Közben 6 db (1 csomag) lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatunk, majd kinyomkodjuk. A tejet egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport, majd a zselatinlapokat, és folyamatos keverés mellett felmelegítjük (nem forraljuk). Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük egy kevéssel a tejfölös keverékből, majd apránként a többihez adjuk. A masszát vízzel kiöblített, magas falú tepsibe (25x18 cm) öntjük, és hűtőbe tesszük dermedni.
Vaníliás-citromos réteg:
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a citromhéjjal. Közben 6 db (1 csomag) lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatunk, majd kinyomkodjuk. A maradék tejet egy kis lábasba öntjük, beletesszük a zselatinlapokat, és folyamatos keverés mellett felmelegítjük (nem forraljuk). Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük egy kevéssel a tejfölből, majd apránként a többihez adjuk. A masszát hagyjuk kicsit hűlni, majd a megdermedt kakaós rétegre öntjük, és visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Piros réteg:
A tasak tartalmát egy főzőedényben kézi habverő segítségével, 300 ml vízzel jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről. (Ha tovább forraljuk, a kész gyümölcskocsonya állaga lágyabb lesz.) Néhányszor átkeverjük, ha szükséges, a tetejéről eltávolítjuk a habot. Amint a gyümölcskocsonya állaga sűrűsödni kezd, óvatosan a megdermedt vaníliás-citromos rétegre csorgatjuk. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Tipp:
Csíkos szelet
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kakaós réteghez:
Vaníliás-citromos réteghez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejfölt összekeverjük a porcukorral. Közben 6 db (1 csomag) lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatunk, majd kinyomkodjuk. A tejet egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport, majd a zselatinlapokat, és folyamatos keverés mellett felmelegítjük (nem forraljuk). Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük egy kevéssel a tejfölös keverékből, majd apránként a többihez adjuk. A masszát vízzel kiöblített, magas falú tepsibe (25x18 cm) öntjük, és hűtőbe tesszük dermedni.
Vaníliás-citromos réteg:
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a citromhéjjal. Közben 6 db (1 csomag) lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatunk, majd kinyomkodjuk. A maradék tejet egy kis lábasba öntjük, beletesszük a zselatinlapokat, és folyamatos keverés mellett felmelegítjük (nem forraljuk). Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük egy kevéssel a tejfölből, majd apránként a többihez adjuk. A masszát hagyjuk kicsit hűlni, majd a megdermedt kakaós rétegre öntjük, és visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Piros réteg:
A tasak tartalmát egy főzőedényben kézi habverő segítségével, 300 ml vízzel jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről. (Ha tovább forraljuk, a kész gyümölcskocsonya állaga lágyabb lesz.) Néhányszor átkeverjük, ha szükséges, a tetejéről eltávolítjuk a habot. Amint a gyümölcskocsonya állaga sűrűsödni kezd, óvatosan a megdermedt vaníliás-citromos rétegre csorgatjuk. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?