![Csíkos szelet](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31474/csikos-szelet-14988.jpg)
Csíkos szelet
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Kakaós réteghez:
Vaníliás-citromos réteghez:
Piros réteghez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tejfölt összekeverjük a porcukorral. Közben 6 db (1 csomag) lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatunk, majd kinyomkodjuk. A tejet egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport, majd a zselatinlapokat, és folyamatos keverés mellett felmelegítjük (nem forraljuk). Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük egy kevéssel a tejfölös keverékből, majd apránként a többihez adjuk. A masszát vízzel kiöblített, magas falú tepsibe (25x18 cm) öntjük, és hűtőbe tesszük dermedni.
Vaníliás-citromos réteg:
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a citromhéjjal. Közben 6 db (1 csomag) lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatunk, majd kinyomkodjuk. A maradék tejet egy kis lábasba öntjük, beletesszük a zselatinlapokat, és folyamatos keverés mellett felmelegítjük (nem forraljuk). Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük egy kevéssel a tejfölből, majd apránként a többihez adjuk. A masszát hagyjuk kicsit hűlni, majd a megdermedt kakaós rétegre öntjük, és visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Piros réteg:
A tasak tartalmát egy főzőedényben kézi habverő segítségével, 300 ml vízzel jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről. (Ha tovább forraljuk, a kész gyümölcskocsonya állaga lágyabb lesz.) Néhányszor átkeverjük, ha szükséges, a tetejéről eltávolítjuk a habot. Amint a gyümölcskocsonya állaga sűrűsödni kezd, óvatosan a megdermedt vaníliás-citromos rétegre csorgatjuk. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Csíkos szelet
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kakaós réteghez:
Vaníliás-citromos réteghez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejfölt összekeverjük a porcukorral. Közben 6 db (1 csomag) lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatunk, majd kinyomkodjuk. A tejet egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport, majd a zselatinlapokat, és folyamatos keverés mellett felmelegítjük (nem forraljuk). Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük egy kevéssel a tejfölös keverékből, majd apránként a többihez adjuk. A masszát vízzel kiöblített, magas falú tepsibe (25x18 cm) öntjük, és hűtőbe tesszük dermedni.
Vaníliás-citromos réteg:
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a citromhéjjal. Közben 6 db (1 csomag) lapzselatint 5 percre hideg vízbe áztatunk, majd kinyomkodjuk. A maradék tejet egy kis lábasba öntjük, beletesszük a zselatinlapokat, és folyamatos keverés mellett felmelegítjük (nem forraljuk). Lehúzzuk a tűzről, simára keverjük egy kevéssel a tejfölből, majd apránként a többihez adjuk. A masszát hagyjuk kicsit hűlni, majd a megdermedt kakaós rétegre öntjük, és visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Piros réteg:
A tasak tartalmát egy főzőedényben kézi habverő segítségével, 300 ml vízzel jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett felforraljuk, majd levesszük a tűzhelyről. (Ha tovább forraljuk, a kész gyümölcskocsonya állaga lágyabb lesz.) Néhányszor átkeverjük, ha szükséges, a tetejéről eltávolítjuk a habot. Amint a gyümölcskocsonya állaga sűrűsödni kezd, óvatosan a megdermedt vaníliás-citromos rétegre csorgatjuk. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Tipp:
![A Csíkos szelet sütés nélkül, gyorsan és könnyen elkészíthető édes desszert.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31474/csikos-szelet-14988.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?