Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Alacsony szénhidráttartalmú torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

40 g lágy vaj vagy margarin
75 g xilit
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
70 g mandulaliszt
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
150 ml kókusztej
2 evőkanál szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a tortaformát és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a vajat vagy margarint egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára. Adjunk hozzá 60 g xilitet, rum aromát és sót. Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat, és kb. 2 percig keverjük a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a mandulalisztet és a darált mogyorót, és keverjük bele a masszába felváltva a kókusztejjel. A tésztát öntsük a formában, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával és 15 g xilittel. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

(A torta tetejére a sütési idő vége előtt 10 perccel tehetünk egy sütőpapírt, hogy ne süljön túl barnára a teteje.)

Tegyük a formát egy süteményrácsra, lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát az aljáról, de hagyjuk a tetején kihűlni.

Helyezzük egy tortatálra és tálaljuk a tortát.
Alacsony szénhidráttartalmú torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!