Alacsony szénhidráttartalmú torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
40 g lágy vaj vagy margarin
75 g xilit
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
70 g mandulaliszt
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
150 ml kókusztej
2 evőkanál szeletelt mandula
Elkészítés
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a tortaformát és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Tegyük a vajat vagy margarint egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára. Adjunk hozzá 60 g xilitet, rum aromát és sót. Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat, és kb. 2 percig keverjük a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a mandulalisztet és a darált mogyorót, és keverjük bele a masszába felváltva a kókusztejjel. A tésztát öntsük a formában, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával és 15 g xilittel. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
(A torta tetejére a sütési idő vége előtt 10 perccel tehetünk egy sütőpapírt, hogy ne süljön túl barnára a teteje.)
Tegyük a formát egy süteményrácsra, lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát az aljáról, de hagyjuk a tetején kihűlni.
Helyezzük egy tortatálra és tálaljuk a tortát.
Tegyük a vajat vagy margarint egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára. Adjunk hozzá 60 g xilitet, rum aromát és sót. Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat, és kb. 2 percig keverjük a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a mandulalisztet és a darált mogyorót, és keverjük bele a masszába felváltva a kókusztejjel. A tésztát öntsük a formában, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával és 15 g xilittel. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
(A torta tetejére a sütési idő vége előtt 10 perccel tehetünk egy sütőpapírt, hogy ne süljön túl barnára a teteje.)
Tegyük a formát egy süteményrácsra, lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát az aljáról, de hagyjuk a tetején kihűlni.
Helyezzük egy tortatálra és tálaljuk a tortát.
Kedvencnek jelölöm
Alacsony szénhidráttartalmú torta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
40 g lágy vaj vagy margarin
75 g xilit
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
70 g mandulaliszt
100 g őrölt, pörkölt mogyoró
150 ml kókusztej
2 evőkanál szeletelt mandula
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a tortaformát és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Tegyük a vajat vagy margarint egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára. Adjunk hozzá 60 g xilitet, rum aromát és sót. Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat, és kb. 2 percig keverjük a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a mandulalisztet és a darált mogyorót, és keverjük bele a masszába felváltva a kókusztejjel. A tésztát öntsük a formában, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával és 15 g xilittel. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
(A torta tetejére a sütési idő vége előtt 10 perccel tehetünk egy sütőpapírt, hogy ne süljön túl barnára a teteje.)
Tegyük a formát egy süteményrácsra, lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát az aljáról, de hagyjuk a tetején kihűlni.
Helyezzük egy tortatálra és tálaljuk a tortát.
Tegyük a vajat vagy margarint egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára. Adjunk hozzá 60 g xilitet, rum aromát és sót. Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat, és kb. 2 percig keverjük a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a mandulalisztet és a darált mogyorót, és keverjük bele a masszába felváltva a kókusztejjel. A tésztát öntsük a formában, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával és 15 g xilittel. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
(A torta tetejére a sütési idő vége előtt 10 perccel tehetünk egy sütőpapírt, hogy ne süljön túl barnára a teteje.)
Tegyük a formát egy süteményrácsra, lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát az aljáról, de hagyjuk a tetején kihűlni.
Helyezzük egy tortatálra és tálaljuk a tortát.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?