
Alacsony szénhidráttartalmú torta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a vajat vagy margarint egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára. Adjunk hozzá 60 g xilitet, rum aromát és sót. Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat, és kb. 2 percig keverjük a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a mandulalisztet és a darált mogyorót, és keverjük bele a masszába felváltva a kókusztejjel. A tésztát öntsük a formában, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával és 15 g xilittel. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
(A torta tetejére a sütési idő vége előtt 10 perccel tehetünk egy sütőpapírt, hogy ne süljön túl barnára a teteje.)
Tegyük a formát egy süteményrácsra, lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát az aljáról, de hagyjuk a tetején kihűlni.
Helyezzük egy tortatálra és tálaljuk a tortát.


Alacsony szénhidráttartalmú torta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a vajat vagy margarint egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára. Adjunk hozzá 60 g xilitet, rum aromát és sót. Fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat, és kb. 2 percig keverjük a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a mandulalisztet és a darált mogyorót, és keverjük bele a masszába felváltva a kókusztejjel. A tésztát öntsük a formában, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával és 15 g xilittel. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
(A torta tetejére a sütési idő vége előtt 10 perccel tehetünk egy sütőpapírt, hogy ne süljön túl barnára a teteje.)
Tegyük a formát egy süteményrácsra, lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát az aljáról, de hagyjuk a tetején kihűlni.
Helyezzük egy tortatálra és tálaljuk a tortát.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?