
Narancsos kuglóf



Hozzávalók
Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat, míg kötött masszát kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½- ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, és röviden, két részletben, közepes fokozaton a masszához keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe tesszük, és a kuglófot megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig hagyjuk a formában, majd leválasztjuk, óvatosan kifordítjuk, és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a narancslével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni, közben megszórjuk a kandírozott narancshéjjal.
Tipp:


Narancsos kuglóf
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (kb. 22 cm Ø):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat, míg kötött masszát kapunk. A tojásokat egyesével kb. ½- ½ perc alatt a legmagasabb fokozaton belekeverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral, és röviden, két részletben, közepes fokozaton a masszához keverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, a formát a sütő alsó részébe tesszük, és a kuglófot megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig hagyjuk a formában, majd leválasztjuk, óvatosan kifordítjuk, és süteményrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Máz:
A porcukrot tálkába szitáljuk, és a narancslével fokozatosan sűrű mázzá keverjük. A mázat elosztjuk a kuglófon, és hagyjuk megszilárdulni, közben megszórjuk a kandírozott narancshéjjal.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?