Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Alma szósz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 7 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab 200 ml-es üveg Alma szósz elkészítéséhez

1 kg alma (előkészítve mérve)
250 ml víz
250 ml almalé (100%-os)
100 ml citromlé
250 g cukor

Az Alma szósz elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát megmossuk, negyedeljük, és 1 kg-ot kimérünk, majd 250 ml vízben megpároljuk (kb. 10 perc). Az almát lecsepegtetjük, kissé hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pépesítjük.

Elkészítés:

Az almapépet, a kimért almalevet, citromlevet, cukrot és a dzsemfixet egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után az almaszószt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

Az almaszószt ízesíthetjük némi fűszerrel (pl. őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg).
Alma szósz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!