Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Alma szósz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 7 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1 kg alma (előkészítve mérve)
250 ml víz
250 ml almalé (100%-os)
100 ml citromlé
250 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát megmossuk, negyedeljük, és 1 kg-ot kimérünk, majd 250 ml vízben megpároljuk (kb. 10 perc). Az almát lecsepegtetjük, kissé hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pépesítjük.

Elkészítés:

Az almapépet, a kimért almalevet, citromlevet, cukrot és a dzsemfixet egy nagy edényben jól elkeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után az almaszószt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

Az almaszószt ízesíthetjük némi fűszerrel (pl. őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg).
A Alma szósz vegán étrendbe illeszthető hozzávalókból készült.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!