Jeges gyümölcs-bomba
Hozzávalók
40 g cukor
2 evőkanál víz
kb. 1 kg görögdinnye
1 őszibarack vagy nektarin
2 kajszibarack
2 evőkanál limelé vagy citromlé
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
150 ml gyömbér üdítő
Ezenkívül:
kb. 125 g áfonya (fekete áfonya), málna vagy más bogyós gyümölcs
fa nyárs
kb. 500 ml gyömbér üdítő
Elkészítés
Előkészítés:
A cukrot és a vizet egy kis edényben felfőzzük, amíg a cukor fel nem oldódott, majd lehűtjük. A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, feldaraboljuk, és 500 g-ot kimérünk belőle. A barackot vagy nektarint és a kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk, és darabokra vágjuk.
Elkészítés:
A gyümölcsdarabokat keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet pürésítjük. A gyümölcsmasszát formába tesszük és 3-4 órán keresztül fagyasztjuk, közben időközönként villával átkeverjük.
A bogyókat szemezzük, megmossuk, és a nyársra húzzuk. A többi bogyós gyümölcsöt a még egyszer átkevert gyümölcsmasszával együtt poharakba szétosztjuk és a gyömbér üdítővel felöntjük. Gyümölcsnyársakkal és vastag koktél-szívószállal tálaljuk.
A bogyókat szemezzük, megmossuk, és a nyársra húzzuk. A többi bogyós gyümölcsöt a még egyszer átkevert gyümölcsmasszával együtt poharakba szétosztjuk és a gyömbér üdítővel felöntjük. Gyümölcsnyársakkal és vastag koktél-szívószállal tálaljuk.
Tippek:
Mini gyümölcsös pálcikás jégkrém:
A gyümölcs-limonádé keveréket jégkocka tartóba öntjük és lefagyasztjuk. Mielőtt a jég teljesen megszilárdulna, jégkrém pálcikát dugunk bele, és az egészet egyben lefagyasztjuk.
Jeges muffin (cupcake):
A gyümölcsmasszát 6 darabos szilikon muffin-formába tesszük és lefagyasztjuk. A maradék gyümölcsmasszát a fentiek szerint feldolgozzuk.
Görögdinnye helyett használhatunk sárgadinnyét is.
Elkészíthetjük a gyümölcs-bombákat málna üdítővel vagy más ízesítéssel is.
A gyümölcs-bombák természetesen fagyaszthatók.
A gyümölcs-limonádé keveréket jégkocka tartóba öntjük és lefagyasztjuk. Mielőtt a jég teljesen megszilárdulna, jégkrém pálcikát dugunk bele, és az egészet egyben lefagyasztjuk.
Jeges muffin (cupcake):
A gyümölcsmasszát 6 darabos szilikon muffin-formába tesszük és lefagyasztjuk. A maradék gyümölcsmasszát a fentiek szerint feldolgozzuk.
Görögdinnye helyett használhatunk sárgadinnyét is.
Elkészíthetjük a gyümölcs-bombákat málna üdítővel vagy más ízesítéssel is.
A gyümölcs-bombák természetesen fagyaszthatók.
Kedvencnek jelölöm
Jeges gyümölcs-bomba
Hozzávalók
kb. 15 adag elkészítéséhez
40 g cukor
2 evőkanál víz
kb. 1 kg görögdinnye
1 őszibarack vagy nektarin
2 kajszibarack
2 evőkanál limelé vagy citromlé
150 ml gyömbér üdítő
Ezenkívül:
kb. 125 g áfonya (fekete áfonya), málna vagy más bogyós gyümölcs
fa nyárs
kb. 500 ml gyömbér üdítő
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A cukrot és a vizet egy kis edényben felfőzzük, amíg a cukor fel nem oldódott, majd lehűtjük. A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, feldaraboljuk, és 500 g-ot kimérünk belőle. A barackot vagy nektarint és a kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk, és darabokra vágjuk.
Elkészítés:
A gyümölcsdarabokat keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet pürésítjük. A gyümölcsmasszát formába tesszük és 3-4 órán keresztül fagyasztjuk, közben időközönként villával átkeverjük.
A bogyókat szemezzük, megmossuk, és a nyársra húzzuk. A többi bogyós gyümölcsöt a még egyszer átkevert gyümölcsmasszával együtt poharakba szétosztjuk és a gyömbér üdítővel felöntjük. Gyümölcsnyársakkal és vastag koktél-szívószállal tálaljuk.
A bogyókat szemezzük, megmossuk, és a nyársra húzzuk. A többi bogyós gyümölcsöt a még egyszer átkevert gyümölcsmasszával együtt poharakba szétosztjuk és a gyömbér üdítővel felöntjük. Gyümölcsnyársakkal és vastag koktél-szívószállal tálaljuk.
Tippek:
Mini gyümölcsös pálcikás jégkrém:
A gyümölcs-limonádé keveréket jégkocka tartóba öntjük és lefagyasztjuk. Mielőtt a jég teljesen megszilárdulna, jégkrém pálcikát dugunk bele, és az egészet egyben lefagyasztjuk.
Jeges muffin (cupcake):
A gyümölcsmasszát 6 darabos szilikon muffin-formába tesszük és lefagyasztjuk. A maradék gyümölcsmasszát a fentiek szerint feldolgozzuk.
Görögdinnye helyett használhatunk sárgadinnyét is.
Elkészíthetjük a gyümölcs-bombákat málna üdítővel vagy más ízesítéssel is.
A gyümölcs-bombák természetesen fagyaszthatók.
A gyümölcs-limonádé keveréket jégkocka tartóba öntjük és lefagyasztjuk. Mielőtt a jég teljesen megszilárdulna, jégkrém pálcikát dugunk bele, és az egészet egyben lefagyasztjuk.
Jeges muffin (cupcake):
A gyümölcsmasszát 6 darabos szilikon muffin-formába tesszük és lefagyasztjuk. A maradék gyümölcsmasszát a fentiek szerint feldolgozzuk.
Görögdinnye helyett használhatunk sárgadinnyét is.
Elkészíthetjük a gyümölcs-bombákat málna üdítővel vagy más ízesítéssel is.
A gyümölcs-bombák természetesen fagyaszthatók.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?