Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Jeges gyümölcs-bomba

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

40 g cukor
2 evőkanál víz
kb. 1 kg görögdinnye
1 őszibarack vagy nektarin
2 kajszibarack
2 evőkanál limelé vagy citromlé
150 ml gyömbér üdítő

Ezenkívül:

kb. 125 g áfonya (fekete áfonya), málna vagy más bogyós gyümölcs
fa nyárs
kb. 500 ml gyömbér üdítő

Elkészítés

Előkészítés:

A cukrot és a vizet egy kis edényben felfőzzük, amíg a cukor fel nem oldódott, majd lehűtjük. A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, feldaraboljuk, és 500 g-ot kimérünk belőle. A barackot vagy nektarint és a kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk, és darabokra vágjuk.

Elkészítés:

A gyümölcsdarabokat keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet pürésítjük. A gyümölcsmasszát formába tesszük és 3-4 órán keresztül fagyasztjuk, közben időközönként villával átkeverjük.

A bogyókat szemezzük, megmossuk, és a nyársra húzzuk. A többi bogyós gyümölcsöt a még egyszer átkevert gyümölcsmasszával együtt poharakba szétosztjuk és a gyömbér üdítővel felöntjük. Gyümölcsnyársakkal és vastag koktél-szívószállal tálaljuk.

Tippek:

Mini gyümölcsös pálcikás jégkrém:
A gyümölcs-limonádé keveréket jégkocka tartóba öntjük és lefagyasztjuk. Mielőtt a jég teljesen megszilárdulna, jégkrém pálcikát dugunk bele, és az egészet egyben lefagyasztjuk.

Jeges muffin (cupcake):
A gyümölcsmasszát 6 darabos szilikon muffin-formába tesszük és lefagyasztjuk. A maradék gyümölcsmasszát a fentiek szerint feldolgozzuk.

Görögdinnye helyett használhatunk sárgadinnyét is.

Elkészíthetjük a gyümölcs-bombákat málna üdítővel vagy más ízesítéssel is.

A gyümölcs-bombák természetesen fagyaszthatók.
Jeges gyümölcs-bomba

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!