
Almás-banános lepény


Hozzávalók
Almás-banános lepény
Elkészítés
Elkészítés
A keményre felvert tojáshabba beleforgatjuk a kikavart tojássárgákat, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
A massza felét tepsibe rakjuk, ráhelyezzük a meghámozott és vékony szeletekre vágott almát, jön a maradék tészta, a tetejére tesszük a felszeletelt banánt.
Előmelegített lerben(sütőben) készre sütjük, majd miután kihűlt porcukrozzuk.
Személyes megjegyzés
Hamar elkészíthető és nagyon finom.



Almás-banános lepény
Hozzávalók
Almás-banános lepény
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A keményre felvert tojáshabba beleforgatjuk a kikavart tojássárgákat, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
A massza felét tepsibe rakjuk, ráhelyezzük a meghámozott és vékony szeletekre vágott almát, jön a maradék tészta, a tetejére tesszük a felszeletelt banánt.
Előmelegített lerben(sütőben) készre sütjük, majd miután kihűlt porcukrozzuk.
Személyes megjegyzés
Hamar elkészíthető és nagyon finom.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?