Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-diós csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet Almás-diós csiga

Tésztához:

100 ml tej
400 g búzaliszt
80 g porcukor
150 ml tejszín
1 darab tojás (közepes méretű)

Töltelékhez:

300 g alma
100 g darált dió
50 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Ezenkívül:

2 evőkanál sárgabarack lekvár

Elkészítés

Az Almás-diós csiga elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd a dióval, a cukorral és a fahéjjal jól elkeverjük. A tejet a tejszínnel langyosra melegítjük. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, enyhén lisztezzük.

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd 40 x 30 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Az almás tölteléket a tésztán egyenletesen elosztjuk, majd hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A tekercset kb. 18 szeletre vágjuk. A szeleteket a sütőformában egymás mellé fektetjük. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült süteményt sütőrácsra helyezzük. A baracklekvárt jól átkeverjük, majd a még forró süteményt megkenjük vele.
Almás-diós csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!