Almás-diós csiga
Hozzávalók
Tésztához:
100 ml tej
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 ml tejszín
1 darab tojás (közepes méretű)
Töltelékhez:
300 g alma
100 g darált dió
50 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Ezenkívül:
2 evőkanál sárgabarack lekvár
Elkészítés
Előkészítés:
Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd a dióval, a cukorral és a fahéjjal jól elkeverjük. A tejet a tejszínnel langyosra melegítjük. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, enyhén lisztezzük.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd 40 x 30 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Az almás tölteléket a tésztán egyenletesen elosztjuk, majd hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A tekercset kb. 18 szeletre vágjuk. A szeleteket a sütőformában egymás mellé fektetjük. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt sütőrácsra helyezzük. A baracklekvárt jól átkeverjük, majd a még forró süteményt megkenjük vele.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd 40 x 30 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Az almás tölteléket a tésztán egyenletesen elosztjuk, majd hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A tekercset kb. 18 szeletre vágjuk. A szeleteket a sütőformában egymás mellé fektetjük. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt sütőrácsra helyezzük. A baracklekvárt jól átkeverjük, majd a még forró süteményt megkenjük vele.
Kedvencnek jelölöm
Almás-diós csiga
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
100 ml tej
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
150 ml tejszín
1 darab tojás (közepes méretű)
Töltelékhez:
300 g alma
100 g darált dió
50 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Ezenkívül:
2 evőkanál sárgabarack lekvár
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd a dióval, a cukorral és a fahéjjal jól elkeverjük. A tejet a tejszínnel langyosra melegítjük. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, enyhén lisztezzük.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd 40 x 30 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Az almás tölteléket a tésztán egyenletesen elosztjuk, majd hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A tekercset kb. 18 szeletre vágjuk. A szeleteket a sütőformában egymás mellé fektetjük. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt sütőrácsra helyezzük. A baracklekvárt jól átkeverjük, majd a még forró süteményt megkenjük vele.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd 40 x 30 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Az almás tölteléket a tésztán egyenletesen elosztjuk, majd hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A tekercset kb. 18 szeletre vágjuk. A szeleteket a sütőformában egymás mellé fektetjük. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt sütőrácsra helyezzük. A baracklekvárt jól átkeverjük, majd a még forró süteményt megkenjük vele.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?