![Leveles tészta pudinggal és eperrel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32167/levelesteszta-pudinggal-es-eperrel-16020.jpg)
Leveles tészta pudinggal és eperrel
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Puding töltelékhez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
A cukrot, a pudingport és a tejszínt egy kézi habverővel keverjük csomómentesre. Forraljuk fel a tejet , majd vegyük le az edényt a tűzről és adjuk hozzá a tejszínnel elkevert pudingot. Tegyük vissza tűzhelyre és közepes fokozaton, állandó keverés mellett további 1 percig főzzük. Hagyjuk hűlni a pudingot, időnként keverjük meg, hogy ne képződjön bőr.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
A leveles tésztalapot 6 egyenlő részre vágjuk. A tészták széleit kb. 1 cm-el hajtsuk befelé úgy, hogy egy ovális tésztadarab legyen, és erősen nyomjuk meg. Helyezzük a tésztadarabokat a tepsire. Egy evőkanál segítségével kenjük a tésztadarabok közepére a pudingot, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztát a sütőpapírral egy süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Feltét:
Az epret megmossuk és megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A tésztákon egyenletesen elosztjuk. Röviden felforraljuk a baracklekvárt és ecsettel az eperre kenjük, végül megszórjuk mandulával.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Leveles tészta pudinggal és eperrel
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Puding töltelékhez:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A cukrot, a pudingport és a tejszínt egy kézi habverővel keverjük csomómentesre. Forraljuk fel a tejet , majd vegyük le az edényt a tűzről és adjuk hozzá a tejszínnel elkevert pudingot. Tegyük vissza tűzhelyre és közepes fokozaton, állandó keverés mellett további 1 percig főzzük. Hagyjuk hűlni a pudingot, időnként keverjük meg, hogy ne képződjön bőr.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200°C (előmelegítve)
A leveles tésztalapot 6 egyenlő részre vágjuk. A tészták széleit kb. 1 cm-el hajtsuk befelé úgy, hogy egy ovális tésztadarab legyen, és erősen nyomjuk meg. Helyezzük a tésztadarabokat a tepsire. Egy evőkanál segítségével kenjük a tésztadarabok közepére a pudingot, majd a tepsit a sütő alsó részébe tesszük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztát a sütőpapírral egy süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Feltét:
Az epret megmossuk és megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A tésztákon egyenletesen elosztjuk. Röviden felforraljuk a baracklekvárt és ecsettel az eperre kenjük, végül megszórjuk mandulával.
![Leveles tészta pudinggal és eperrel](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32167/levelesteszta-pudinggal-es-eperrel-16020.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?