Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aszalt meggyes tarka puding

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

500 ml tej
50 g cukor
500 ml tej
50 g cukor
4 ek. aszalt meggy
150 ml hideg tej
Dr. Oetker Dekorcukrok

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A vaníliapudingot a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük úgy, hogy a tűzről levett, még forró pudinghoz 2 evőkanál aszalt meggyet keverünk. Az elkészült pudinggal 4 db hideg vízzel kiöblített pudingformát félig megtöltünk. A formákat fóliával letakarjuk és a pudingokat hűtőszekrénybe tesszük.
Közben a csokoládéízű pudingot is elkészítjük a tasakon lévő leírás szerint úgy, hogy a tűzről levett, még forró pudinghoz 2 evőkanál aszalt meggyet keverünk. A pudingot fóliával letakarjuk és hűlni hagyjuk. A kissé kihűlt csokoládéízű pudingot a hűtőből kivett vaníliaízű pudingok tetején egyenletesen elosztjuk, majd a formákat a hűtőszekrénybe visszatesszük. Miután a pudingok teljesen kihűltek és megszilárdultak, a pudingokat a formákból desszertes tányérokra borítjuk.
A habport a hideg tejjel a tasakon lévő leírás szerint kemény habbá verjük. Egy fagyasztózacskóba kanalazzuk, lezárjuk, a zacskó sarkát kivágjuk, és a pudingot tejszínhabbal, majd dekorcukorral díszítjük.
Aszalt meggyes tarka puding

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!