Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-fahéjas zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

Zabkásához:

125 ml forró víz
1 kisebb alma (kb. 100 g)
1 kávéskanál őrölt fahéj

Díszítéshez:

kevés őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az Almás-fahéjas zabkása desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az almát megmossuk, pár szeletet félreteszünk a díszítéshez. A többit meghámozzuk, felkockázzuk, és egy kis lábasban, kb. 2 evőkanál víz és a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

Az egy adag zabkását és a 125 ml forró vizet egy tálba öntjük, alaposan elkeverjük, majd kb. 3 percig állni hagyjuk. Újból átkeverjük és a gyümölcs 2/3-át a zabkása desszertbe keverjük, és egy tálkába kanalazzuk. A maradék párolt almát a tetejére halmozzuk, a félretett almaszeletekkel és kevés őrölt fahéjjal díszítve tálaljuk.
Az Almás-fahéjas zabkása klasszikus reggelire vagy uzsonnára kínálható finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!