Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-fahéjas zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

Zabkásához:

125 ml forró víz
1 kisebb alma (kb. 100 g)
1 kávéskanál őrölt fahéj

Díszítéshez:

kevés őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az Almás-fahéjas zabkása desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az almát megmossuk, pár szeletet félreteszünk a díszítéshez. A többit meghámozzuk, felkockázzuk, és egy kis lábasban, kb. 2 evőkanál víz és a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

Az egy adag zabkását és a 125 ml forró vizet egy tálba öntjük, alaposan elkeverjük, majd kb. 3 percig állni hagyjuk. Újból átkeverjük és a gyümölcs 2/3-át a zabkása desszertbe keverjük, és egy tálkába kanalazzuk. A maradék párolt almát a tetejére halmozzuk, a félretett almaszeletekkel és kevés őrölt fahéjjal díszítve tálaljuk.
Az Almás-fahéjas zabkása klasszikus reggelire vagy uzsonnára kínálható finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!