Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-fahéjas zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

Zabkásához:

125 ml forró víz
1 kisebb alma (kb. 100 g)
1 kávéskanál őrölt fahéj

Díszítéshez:

kevés őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az Almás-fahéjas zabkása desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az almát megmossuk, pár szeletet félreteszünk a díszítéshez. A többit meghámozzuk, felkockázzuk, és egy kis lábasban, kb. 2 evőkanál víz és a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

Az egy adag zabkását és a 125 ml forró vizet egy tálba öntjük, alaposan elkeverjük, majd kb. 3 percig állni hagyjuk. Újból átkeverjük és a gyümölcs 2/3-át a zabkása desszertbe keverjük, és egy tálkába kanalazzuk. A maradék párolt almát a tetejére halmozzuk, a félretett almaszeletekkel és kevés őrölt fahéjjal díszítve tálaljuk.
Az Almás-fahéjas zabkása klasszikus reggelire vagy uzsonnára kínálható finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!