Almás-fahéjas zabkása
Hozzávalók
Zabkásához:
1 tasak Dr. Oetker Vitalis Zabkása mogyorós
125 ml forró víz
1 kisebb alma (kb. 100 g)
1 kávéskanál őrölt fahéj
Díszítéshez:
kevés őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
Az Almás-fahéjas zabkása desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az almát megmossuk, pár szeletet félreteszünk a díszítéshez. A többit meghámozzuk, felkockázzuk, és egy kis lábasban, kb. 2 evőkanál víz és a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Az almát megmossuk, pár szeletet félreteszünk a díszítéshez. A többit meghámozzuk, felkockázzuk, és egy kis lábasban, kb. 2 evőkanál víz és a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Az egy adag zabkását és a 125 ml forró vizet egy tálba öntjük, alaposan elkeverjük, majd kb. 3 percig állni hagyjuk. Újból átkeverjük és a gyümölcs 2/3-át a zabkása desszertbe keverjük, és egy tálkába kanalazzuk. A maradék párolt almát a tetejére halmozzuk, a félretett almaszeletekkel és kevés őrölt fahéjjal díszítve tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Almás-fahéjas zabkása
Hozzávalók
1 adag elkészítéséhez
Zabkásához:
125 ml forró víz
1 kisebb alma (kb. 100 g)
1 kávéskanál őrölt fahéj
Díszítéshez:
kevés őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az Almás-fahéjas zabkása desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az almát megmossuk, pár szeletet félreteszünk a díszítéshez. A többit meghámozzuk, felkockázzuk, és egy kis lábasban, kb. 2 evőkanál víz és a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Az almát megmossuk, pár szeletet félreteszünk a díszítéshez. A többit meghámozzuk, felkockázzuk, és egy kis lábasban, kb. 2 evőkanál víz és a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Az egy adag zabkását és a 125 ml forró vizet egy tálba öntjük, alaposan elkeverjük, majd kb. 3 percig állni hagyjuk. Újból átkeverjük és a gyümölcs 2/3-át a zabkása desszertbe keverjük, és egy tálkába kanalazzuk. A maradék párolt almát a tetejére halmozzuk, a félretett almaszeletekkel és kevés őrölt fahéjjal díszítve tálaljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?