Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Muffin fagylalttölcsérben

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin sütőformához (12 db-os):

12 pohár alakú fagylalttölcsér (6 cm ø; 7,5 cm magas)

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
150 g porcukor
150 g lágy margarin
150 g búzaliszt
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (kb. 5 g)
100 g passzírozott eperdzsem

Mascarpone krémhez:

½ bio citrom
500 g mascarpone (80 % zsír)
50 g porcukor

Díszítéshez:

6 darab eper
50 g passzírozott eperdzsem
dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőt előmelegítjük, a tölcséreket a formába helyezzük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton kb. 2 percig habosra felverjük.
A tészta felét a tölcsérekbe töltjük. Az eperdzsemet habzsákba töltjük, és a tésztára egy-egy halmot nyomunk. A maradék tésztát elosztjuk a tölcsérekben, majd a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük. Ha szükséges, a sütési idő felénél lefedhetjük alufóliával, hogy a tészta ne legyen túl sötét.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A muffint süteményhűtőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, megszárítjuk, és a héja kb. felét lereszeljük. A mascarpone-t, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és halmokat nyomunk a muffinokra úgy, hogy teljesen befedje.
Az epret megmossuk, megszárítjuk, és elfelezzük. Az eperdzsemet szükség esetén mikrohullámú sütőben egy kicsit felmelegítjük úgy, hogy folyékonyabb legyen, majd rácsöpögtetjük a muffinokra. Dekorcukorral megszórjuk, és a krémre egy-egy fél epret teszünk.

Tipp:

A receptvideóban szereplő Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta helyett, a receptbe újonnan bekerülő Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor terméket ajánljuk.
Ha pár szem áfonyát vagy bármilyen erdei gyümölcsöt teszünk a tésztába, akkor még ízletesebb lesz, és még a színes foltokról is gondoskodik.
A Muffin fagylalttölcsérben receptje 12 db süteményre elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
72 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!