
Muffin fagylalttölcsérben



Hozzávalók
Muffin sütőformához (12 db-os):
Tésztához:
Mascarpone krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton kb. 2 percig habosra felverjük.
A tészta felét a tölcsérekbe töltjük. Az eperdzsemet habzsákba töltjük, és a tésztára egy-egy halmot nyomunk. A maradék tésztát elosztjuk a tölcsérekben, majd a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük. Ha szükséges, a sütési idő felénél lefedhetjük alufóliával, hogy a tészta ne legyen túl sötét.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffint süteményhűtőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, megszárítjuk, és a héja kb. felét lereszeljük. A mascarpone-t, a vanília pasztát, a reszelt citromhéjat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és halmokat nyomunk a muffinokra úgy, hogy teljesen befedje.
Az epret megmossuk, megszárítjuk, és elfelezzük. Az eperdzsemet szükség esetén mikrohullámú sütőben egy kicsit felmelegítjük úgy, hogy folyékonyabb legyen, majd rácsöpögtetjük a muffinokra. Dekorcukorral megszórjuk, és a krémre egy-egy fél epret teszünk.
Tipp:


Muffin fagylalttölcsérben
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőformához (12 db-os):
Tésztához:
Mascarpone krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton kb. 2 percig habosra felverjük.
A tészta felét a tölcsérekbe töltjük. Az eperdzsemet habzsákba töltjük, és a tésztára egy-egy halmot nyomunk. A maradék tésztát elosztjuk a tölcsérekben, majd a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük. Ha szükséges, a sütési idő felénél lefedhetjük alufóliával, hogy a tészta ne legyen túl sötét.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffint süteményhűtőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, megszárítjuk, és a héja kb. felét lereszeljük. A mascarpone-t, a vanília pasztát, a reszelt citromhéjat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és halmokat nyomunk a muffinokra úgy, hogy teljesen befedje.
Az epret megmossuk, megszárítjuk, és elfelezzük. Az eperdzsemet szükség esetén mikrohullámú sütőben egy kicsit felmelegítjük úgy, hogy folyékonyabb legyen, majd rácsöpögtetjük a muffinokra. Dekorcukorral megszórjuk, és a krémre egy-egy fél epret teszünk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?