Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-22 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-22 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 30x25 cm):

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g margarin
100 g porcukor
2 darab tojássárgája (M-es)
kb. 2-3 evőkanál tejföl
1 csipet só

Töltelékhez:

2 kg alma
200 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
kb. 40 g zsemlemorzsa

Szóráshoz:

4-5 evőkanál őrölt dió

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejföl kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Közben apránként hozzáadunk annyi tejfölt, amennyi szükséges ahhoz, hogy könnyen összeálljon a tészta. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Töltelék:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A reszelt almát részleteiben szűrőbe tesszük, és a felesleges nedvességet jól kinyomkodjuk, majd összekeverjük a cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a zsemlemorzsával. (Ha túl nedves a töltelék, további kevés zsemlemorzsát adunk hozzá.)

A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen egy-egy akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk az őrölt dióval, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket és elsimítjuk. Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk (leszúrunk egészen az alsó tésztalapig), és a tetejét lekenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az almás pitét a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Az alsó tésztalapot őrölt dió helyett zsemlemorzsával is megszórhatjuk.
Almás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
0 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!