
Banános-csokis sütemény



Hozzávalók
Sütőformához (25 x 11 cm):
Tésztához:
Csokimázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban villával pépesítsük a banánt. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, kivéve az apróra vágott tortabevonót, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjünk össze mindent rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Végül keverjünk bele 50 g apróra vágott tortabevonót. Öntsük a tésztát a sütőformába és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Kb. 15 perc sütési idő után egy éles késsel hosszában kb. 1 cm mélyen vágjuk be a süteményt.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük kis süteményt a sütőből és hagyjuk a formában egy süteményrácson hűlni kb. 10 percig. Ezután vegyük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni a süteményrácson.
Csokimáz:
A tortabevonót a csomagolóanyagon feltüntetett módon olvasszuk fel, majd fedjük be vele a banános-csokoládés süteményt, és hagyjuk a mázat megdermedni.
Tipp:


Banános-csokis sütemény
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Sütőformához (25 x 11 cm):
Tésztához:
Csokimázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy keverőtálban villával pépesítsük a banánt. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, kivéve az apróra vágott tortabevonót, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjünk össze mindent rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Végül keverjünk bele 50 g apróra vágott tortabevonót. Öntsük a tésztát a sütőformába és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.
Kb. 15 perc sütési idő után egy éles késsel hosszában kb. 1 cm mélyen vágjuk be a süteményt.
Sütési idő: kb. 55-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük kis süteményt a sütőből és hagyjuk a formában egy süteményrácson hűlni kb. 10 percig. Ezután vegyük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni a süteményrácson.
Csokimáz:
A tortabevonót a csomagolóanyagon feltüntetett módon olvasszuk fel, majd fedjük be vele a banános-csokoládés süteményt, és hagyjuk a mázat megdermedni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?