Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános-csokis sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Sütőformához (25 x 11 cm):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

250 g érett banán (kb. 2 db)
250 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 csipet só
125 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)

Csokimázhoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Aprítsuk fel az 50 g tortabevonót. Hámozzuk meg a banánt. Kenjük ki zsiradékkal a formát és lisztezzük ki. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy keverőtálban villával pépesítsük a banánt. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, kivéve az apróra vágott tortabevonót, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjünk össze mindent rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Végül keverjünk bele 50 g apróra vágott tortabevonót. Öntsük a tésztát a sütőformába és helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra.

Kb. 15 perc sütési idő után egy éles késsel hosszában kb. 1 cm mélyen vágjuk be a süteményt.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük kis süteményt a sütőből és hagyjuk a formában egy süteményrácson hűlni kb. 10 percig. Ezután vegyük ki a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni a süteményrácson.

Csokimáz:
A tortabevonót a csomagolóanyagon feltüntetett módon olvasszuk fel, majd fedjük be vele a banános-csokoládés süteményt, és hagyjuk a mázat megdermedni.

Tipp:

A banános-csokoládés sütemény fagyasztható.
Banános-csokis sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!