Kevert bogyós sütemény
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz élesztő
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (M-es)
125 ml langyos tej
50 g lágy Rama margarin
1 csipet só
Tetejére:
150-200 g áfonya
125 g piros ribizli
100 g vaj
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
80-100 g szeletelt mandula
Elkészítés
Előkészítés:
A Kevert bogyós sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálban alaposan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és kb. 30x35 cm nagyságú téglalappá kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát a sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük, és kb. 15 percig kelni hagyjuk.
Tetejére:
Időközben az áfonyát és a ribizlit megmossuk, és a ribizliszemeket lehúzzuk a száráról. A vajat kis darabokban egyenletesen elosztjuk a tésztán. Összekeverjük a cukrot és a vanillincukrot, és a tésztára szórjuk. A bogyókat elosztjuk rajta, és a tetejére a szeletelt mandulát is rászórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Kevert bogyós süteményt a tepsiben, rácson hagyjuk kihűlni.
A lisztet keverőtálban alaposan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és kb. 30x35 cm nagyságú téglalappá kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát a sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük, és kb. 15 percig kelni hagyjuk.
Tetejére:
Időközben az áfonyát és a ribizlit megmossuk, és a ribizliszemeket lehúzzuk a száráról. A vajat kis darabokban egyenletesen elosztjuk a tésztán. Összekeverjük a cukrot és a vanillincukrot, és a tésztára szórjuk. A bogyókat elosztjuk rajta, és a tetejére a szeletelt mandulát is rászórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Kevert bogyós süteményt a tepsiben, rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A süteményt elkészíthetjük 250 g friss málnával vagy 250 g lecsepegtetett fagyasztott gyümölccsel is.
A Kevert bogyós sütemény sütemény tetejét ízlés szerint vágott mandulával, darált dióval, mogyoróval is díszíthetjük, kínálhatjuk forró csokoládéval, vagy tejszínhabbal.
A Kevert bogyós sütemény sütemény tetejét ízlés szerint vágott mandulával, darált dióval, mogyoróval is díszíthetjük, kínálhatjuk forró csokoládéval, vagy tejszínhabbal.
Kedvencnek jelölöm
Kevert bogyós sütemény
Hozzávalók
kb. 30 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 darab tojás (M-es)
125 ml langyos tej
50 g lágy Rama margarin
1 csipet só
Tetejére:
150-200 g áfonya
125 g piros ribizli
100 g vaj
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
80-100 g szeletelt mandula
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Kevert bogyós sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálban alaposan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és kb. 30x35 cm nagyságú téglalappá kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát a sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük, és kb. 15 percig kelni hagyjuk.
Tetejére:
Időközben az áfonyát és a ribizlit megmossuk, és a ribizliszemeket lehúzzuk a száráról. A vajat kis darabokban egyenletesen elosztjuk a tésztán. Összekeverjük a cukrot és a vanillincukrot, és a tésztára szórjuk. A bogyókat elosztjuk rajta, és a tetejére a szeletelt mandulát is rászórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Kevert bogyós süteményt a tepsiben, rácson hagyjuk kihűlni.
A lisztet keverőtálban alaposan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és kb. 30x35 cm nagyságú téglalappá kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát a sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük, és kb. 15 percig kelni hagyjuk.
Tetejére:
Időközben az áfonyát és a ribizlit megmossuk, és a ribizliszemeket lehúzzuk a száráról. A vajat kis darabokban egyenletesen elosztjuk a tésztán. Összekeverjük a cukrot és a vanillincukrot, és a tésztára szórjuk. A bogyókat elosztjuk rajta, és a tetejére a szeletelt mandulát is rászórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Kevert bogyós süteményt a tepsiben, rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A süteményt elkészíthetjük 250 g friss málnával vagy 250 g lecsepegtetett fagyasztott gyümölccsel is.
A Kevert bogyós sütemény sütemény tetejét ízlés szerint vágott mandulával, darált dióval, mogyoróval is díszíthetjük, kínálhatjuk forró csokoládéval, vagy tejszínhabbal.
A Kevert bogyós sütemény sütemény tetejét ízlés szerint vágott mandulával, darált dióval, mogyoróval is díszíthetjük, kínálhatjuk forró csokoládéval, vagy tejszínhabbal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?