Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kevert bogyós sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 30 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
50 g cukor
1 darab tojás (M-es)
125 ml langyos tej
50 g lágy Rama margarin
1 csipet só

Tetejére:

150-200 g áfonya
125 g piros ribizli
100 g vaj
75 g cukor
80-100 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Kevert bogyós sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálban alaposan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és kb. 30x35 cm nagyságú téglalappá kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát a sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük, és kb. 15 percig kelni hagyjuk.

Tetejére:
Időközben az áfonyát és a ribizlit megmossuk, és a ribizliszemeket lehúzzuk a száráról. A vajat kis darabokban egyenletesen elosztjuk a tésztán. Összekeverjük a cukrot és a vanillincukrot, és a tésztára szórjuk. A bogyókat elosztjuk rajta, és a tetejére a szeletelt mandulát is rászórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Kevert bogyós süteményt a tepsiben, rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A süteményt elkészíthetjük 250 g friss málnával vagy 250 g lecsepegtetett fagyasztott gyümölccsel is.
A Kevert bogyós sütemény sütemény tetejét ízlés szerint vágott mandulával, darált dióval, mogyoróval is díszíthetjük, kínálhatjuk forró csokoládéval, vagy tejszínhabbal.
A Kevert bogyós sütemény könnyű, finom, gyorsan elkészíthető sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!