Almás puncstorta
Hozzávalók
Gyúrt tészta:
Kevert tészta:
Puncs krém:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát a forma alján kinyújtjuk, egy villával többször megszurkáljuk, és az oldalát köré csatoljuk. A tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tésztát elválasztjuk az aljtól, és egy tálon hagyjuk kihűlni.
A tűzhely hőmérsékletét lejjebb vesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kivajazzuk a megtisztított csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját.
A kevert tésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk és lereszeljük. A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A tojásokat egyenként feél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt almát is. A masszát a formába öntjük, elegyengetjük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Sütés után a tésztát kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, vízszintesen két lapra vágjuk.
A krémhez a zselatint a vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A gyümölcsleveket és a bort egy főzőedényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a fűszereket. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a folyadékhoz adjuk. Belekeverjük a zselatint is. A folyadékba először 4 evőkanál túrót keverünk, majd hozzáadjuk a maradék túrót. Amikor a massza zselésedni kezd, óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felmelegítjük. A tortabevonó 1/3 részét a gyúrt lapra csurgatjuk, ráfektetjük az alsó kevert lapot, és köré csatoljuk a forma oldalát. A krém 2/3 részét a lapokra kenjük, ráfektetjük a felső kevert lapot, és a maradék krémet egyenletesen rákenjük. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A marcipánmasszát két fólia között vékonyra nyújtjuk, a torta magasságának és kerületének megfelelő csíkot vágunk belőle. A torta körül eltávolítjuk a forma oldalát, és köré tekerjük a marcipáncsíkot. A tortát a maradék tortabevonóval díszítjük. A maradék marcipánból almákat formálunk, tálalás előtt a tortára helyezzük.
Tippek:
A tortát legfeljebb 1 nappal fogyasztás előtt készítsük el.
Almás puncstorta
Hozzávalók
kb. 12-16 szelet elkészítéséhez
Gyúrt tészta:
Kevert tészta:
Puncs krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát a forma alján kinyújtjuk, egy villával többször megszurkáljuk, és az oldalát köré csatoljuk. A tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tésztát elválasztjuk az aljtól, és egy tálon hagyjuk kihűlni.
A tűzhely hőmérsékletét lejjebb vesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kivajazzuk a megtisztított csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját.
A kevert tésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk és lereszeljük. A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A tojásokat egyenként feél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt almát is. A masszát a formába öntjük, elegyengetjük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Sütés után a tésztát kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, vízszintesen két lapra vágjuk.
A krémhez a zselatint a vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A gyümölcsleveket és a bort egy főzőedényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a fűszereket. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a folyadékhoz adjuk. Belekeverjük a zselatint is. A folyadékba először 4 evőkanál túrót keverünk, majd hozzáadjuk a maradék túrót. Amikor a massza zselésedni kezd, óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felmelegítjük. A tortabevonó 1/3 részét a gyúrt lapra csurgatjuk, ráfektetjük az alsó kevert lapot, és köré csatoljuk a forma oldalát. A krém 2/3 részét a lapokra kenjük, ráfektetjük a felső kevert lapot, és a maradék krémet egyenletesen rákenjük. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A marcipánmasszát két fólia között vékonyra nyújtjuk, a torta magasságának és kerületének megfelelő csíkot vágunk belőle. A torta körül eltávolítjuk a forma oldalát, és köré tekerjük a marcipáncsíkot. A tortát a maradék tortabevonóval díszítjük. A maradék marcipánból almákat formálunk, tálalás előtt a tortára helyezzük.
Tippek:
A tortát legfeljebb 1 nappal fogyasztás előtt készítsük el.
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?