
Almás puncstorta



Hozzávalók
Gyúrt tészta:
75 g finom búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g darált mogyoró
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g Rama
2 evőkanál víz
Kevert tészta:
100 g alma
150 g Rama
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 darab tojás (közepes méretű)
200 g finom búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Puncs krém:
400 ml hideg tejszín
1 tasak Dr. Oetker Őrölt Zselatin
4 evőkanál víz
125 ml szűrt almalé
2 evőkanál citromlé
128 ml fehérbor
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 késhegynyi őrölt fahéj
2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
150 g alma
250 g túró
Ezenkívül:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
200 g Dr. Oetker Marcipán
Elkészítés
Elkészítés:
A gyúrt tésztához a lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csavarjuk és 30 percre hideg helyre tesszük. Közben kivajazzuk egy csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját. Előmelegítjük a sütőt.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát a forma alján kinyújtjuk, egy villával többször megszurkáljuk, és az oldalát köré csatoljuk. A tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tésztát elválasztjuk az aljtól, és egy tálon hagyjuk kihűlni.
A tűzhely hőmérsékletét lejjebb vesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kivajazzuk a megtisztított csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját.
A kevert tésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk és lereszeljük. A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A tojásokat egyenként feél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt almát is. A masszát a formába öntjük, elegyengetjük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Sütés után a tésztát kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, vízszintesen két lapra vágjuk.
A krémhez a zselatint a vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A gyümölcsleveket és a bort egy főzőedényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a fűszereket. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a folyadékhoz adjuk. Belekeverjük a zselatint is. A folyadékba először 4 evőkanál túrót keverünk, majd hozzáadjuk a maradék túrót. Amikor a massza zselésedni kezd, óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felmelegítjük. A tortabevonó 1/3 részét a gyúrt lapra csurgatjuk, ráfektetjük az alsó kevert lapot, és köré csatoljuk a forma oldalát. A krém 2/3 részét a lapokra kenjük, ráfektetjük a felső kevert lapot, és a maradék krémet egyenletesen rákenjük. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A marcipánmasszát két fólia között vékonyra nyújtjuk, a torta magasságának és kerületének megfelelő csíkot vágunk belőle. A torta körül eltávolítjuk a forma oldalát, és köré tekerjük a marcipáncsíkot. A tortát a maradék tortabevonóval díszítjük. A maradék marcipánból almákat formálunk, tálalás előtt a tortára helyezzük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát a forma alján kinyújtjuk, egy villával többször megszurkáljuk, és az oldalát köré csatoljuk. A tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tésztát elválasztjuk az aljtól, és egy tálon hagyjuk kihűlni.
A tűzhely hőmérsékletét lejjebb vesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kivajazzuk a megtisztított csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját.
A kevert tésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk és lereszeljük. A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A tojásokat egyenként feél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt almát is. A masszát a formába öntjük, elegyengetjük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Sütés után a tésztát kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, vízszintesen két lapra vágjuk.
A krémhez a zselatint a vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A gyümölcsleveket és a bort egy főzőedényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a fűszereket. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a folyadékhoz adjuk. Belekeverjük a zselatint is. A folyadékba először 4 evőkanál túrót keverünk, majd hozzáadjuk a maradék túrót. Amikor a massza zselésedni kezd, óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felmelegítjük. A tortabevonó 1/3 részét a gyúrt lapra csurgatjuk, ráfektetjük az alsó kevert lapot, és köré csatoljuk a forma oldalát. A krém 2/3 részét a lapokra kenjük, ráfektetjük a felső kevert lapot, és a maradék krémet egyenletesen rákenjük. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A marcipánmasszát két fólia között vékonyra nyújtjuk, a torta magasságának és kerületének megfelelő csíkot vágunk belőle. A torta körül eltávolítjuk a forma oldalát, és köré tekerjük a marcipáncsíkot. A tortát a maradék tortabevonóval díszítjük. A maradék marcipánból almákat formálunk, tálalás előtt a tortára helyezzük.
Tippek:
Fehérbor helyett használhatunk szűrt fehér szőlőlevet is.
A tortát legfeljebb 1 nappal fogyasztás előtt készítsük el.
A tortát legfeljebb 1 nappal fogyasztás előtt készítsük el.

Kedvencnek jelölöm

Almás puncstorta
Hozzávalók
kb. 12-16 szelet elkészítéséhez
Gyúrt tészta:
75 g finom búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g darált mogyoró
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g Rama
2 evőkanál víz
Kevert tészta:
100 g alma
150 g Rama
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 darab tojás (közepes méretű)
200 g finom búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Puncs krém:
400 ml hideg tejszín
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
4 evőkanál víz
125 ml szűrt almalé
2 evőkanál citromlé
128 ml fehérbor
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 késhegynyi őrölt fahéj
2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
150 g alma
250 g túró
Elkészítése lépésről lépésre
Elkészítés:
A gyúrt tésztához a lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csavarjuk és 30 percre hideg helyre tesszük. Közben kivajazzuk egy csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját. Előmelegítjük a sütőt.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát a forma alján kinyújtjuk, egy villával többször megszurkáljuk, és az oldalát köré csatoljuk. A tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tésztát elválasztjuk az aljtól, és egy tálon hagyjuk kihűlni.
A tűzhely hőmérsékletét lejjebb vesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kivajazzuk a megtisztított csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját.
A kevert tésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk és lereszeljük. A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A tojásokat egyenként feél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt almát is. A masszát a formába öntjük, elegyengetjük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Sütés után a tésztát kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, vízszintesen két lapra vágjuk.
A krémhez a zselatint a vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A gyümölcsleveket és a bort egy főzőedényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a fűszereket. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a folyadékhoz adjuk. Belekeverjük a zselatint is. A folyadékba először 4 evőkanál túrót keverünk, majd hozzáadjuk a maradék túrót. Amikor a massza zselésedni kezd, óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felmelegítjük. A tortabevonó 1/3 részét a gyúrt lapra csurgatjuk, ráfektetjük az alsó kevert lapot, és köré csatoljuk a forma oldalát. A krém 2/3 részét a lapokra kenjük, ráfektetjük a felső kevert lapot, és a maradék krémet egyenletesen rákenjük. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A marcipánmasszát két fólia között vékonyra nyújtjuk, a torta magasságának és kerületének megfelelő csíkot vágunk belőle. A torta körül eltávolítjuk a forma oldalát, és köré tekerjük a marcipáncsíkot. A tortát a maradék tortabevonóval díszítjük. A maradék marcipánból almákat formálunk, tálalás előtt a tortára helyezzük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát a forma alján kinyújtjuk, egy villával többször megszurkáljuk, és az oldalát köré csatoljuk. A tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tésztát elválasztjuk az aljtól, és egy tálon hagyjuk kihűlni.
A tűzhely hőmérsékletét lejjebb vesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kivajazzuk a megtisztított csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját.
A kevert tésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk és lereszeljük. A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A tojásokat egyenként feél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt almát is. A masszát a formába öntjük, elegyengetjük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Sütés után a tésztát kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, vízszintesen két lapra vágjuk.
A krémhez a zselatint a vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A gyümölcsleveket és a bort egy főzőedényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a fűszereket. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a folyadékhoz adjuk. Belekeverjük a zselatint is. A folyadékba először 4 evőkanál túrót keverünk, majd hozzáadjuk a maradék túrót. Amikor a massza zselésedni kezd, óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felmelegítjük. A tortabevonó 1/3 részét a gyúrt lapra csurgatjuk, ráfektetjük az alsó kevert lapot, és köré csatoljuk a forma oldalát. A krém 2/3 részét a lapokra kenjük, ráfektetjük a felső kevert lapot, és a maradék krémet egyenletesen rákenjük. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A marcipánmasszát két fólia között vékonyra nyújtjuk, a torta magasságának és kerületének megfelelő csíkot vágunk belőle. A torta körül eltávolítjuk a forma oldalát, és köré tekerjük a marcipáncsíkot. A tortát a maradék tortabevonóval díszítjük. A maradék marcipánból almákat formálunk, tálalás előtt a tortára helyezzük.
Tippek:
Fehérbor helyett használhatunk szűrt fehér szőlőlevet is.
A tortát legfeljebb 1 nappal fogyasztás előtt készítsük el.
A tortát legfeljebb 1 nappal fogyasztás előtt készítsük el.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?