 
                Almás puncstorta
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Tapasztalatot kíván
                        Tapasztalatot kíván
                     kb. 12-16 szelet
                            kb. 12-16 szelet
                        Hozzávalók
Gyúrt tészta:
                                        75 g finom búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g darált mogyoró
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g Rama
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál víz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Kevert tészta:
                                        100 g alma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g Rama
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 darab tojás (közepes méretű)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g finom búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Puncs krém:
                                        400 ml hideg tejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Őrölt Zselatin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 evőkanál víz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 ml szűrt almalé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál citromlé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        128 ml fehérbor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 késhegynyi őrölt fahéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g alma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g túró
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Ezenkívül:
                                        1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g Dr. Oetker Marcipán
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés:
                                    A gyúrt tésztához a lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csavarjuk és 30 percre hideg helyre tesszük. Közben kivajazzuk egy csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját. Előmelegítjük a sütőt.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát a forma alján kinyújtjuk, egy villával többször megszurkáljuk, és az oldalát köré csatoljuk. A tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tésztát elválasztjuk az aljtól, és egy tálon hagyjuk kihűlni.
A tűzhely hőmérsékletét lejjebb vesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kivajazzuk a megtisztított csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját.
A kevert tésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk és lereszeljük. A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A tojásokat egyenként feél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt almát is. A masszát a formába öntjük, elegyengetjük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Sütés után a tésztát kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, vízszintesen két lapra vágjuk.
A krémhez a zselatint a vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A gyümölcsleveket és a bort egy főzőedényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a fűszereket. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a folyadékhoz adjuk. Belekeverjük a zselatint is. A folyadékba először 4 evőkanál túrót keverünk, majd hozzáadjuk a maradék túrót. Amikor a massza zselésedni kezd, óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felmelegítjük. A tortabevonó 1/3 részét a gyúrt lapra csurgatjuk, ráfektetjük az alsó kevert lapot, és köré csatoljuk a forma oldalát. A krém 2/3 részét a lapokra kenjük, ráfektetjük a felső kevert lapot, és a maradék krémet egyenletesen rákenjük. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A marcipánmasszát két fólia között vékonyra nyújtjuk, a torta magasságának és kerületének megfelelő csíkot vágunk belőle. A torta körül eltávolítjuk a forma oldalát, és köré tekerjük a marcipáncsíkot. A tortát a maradék tortabevonóval díszítjük. A maradék marcipánból almákat formálunk, tálalás előtt a tortára helyezzük.
                            Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát a forma alján kinyújtjuk, egy villával többször megszurkáljuk, és az oldalát köré csatoljuk. A tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tésztát elválasztjuk az aljtól, és egy tálon hagyjuk kihűlni.
A tűzhely hőmérsékletét lejjebb vesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kivajazzuk a megtisztított csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját.
A kevert tésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk és lereszeljük. A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A tojásokat egyenként feél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt almát is. A masszát a formába öntjük, elegyengetjük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Sütés után a tésztát kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, vízszintesen két lapra vágjuk.
A krémhez a zselatint a vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A gyümölcsleveket és a bort egy főzőedényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a fűszereket. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a folyadékhoz adjuk. Belekeverjük a zselatint is. A folyadékba először 4 evőkanál túrót keverünk, majd hozzáadjuk a maradék túrót. Amikor a massza zselésedni kezd, óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felmelegítjük. A tortabevonó 1/3 részét a gyúrt lapra csurgatjuk, ráfektetjük az alsó kevert lapot, és köré csatoljuk a forma oldalát. A krém 2/3 részét a lapokra kenjük, ráfektetjük a felső kevert lapot, és a maradék krémet egyenletesen rákenjük. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A marcipánmasszát két fólia között vékonyra nyújtjuk, a torta magasságának és kerületének megfelelő csíkot vágunk belőle. A torta körül eltávolítjuk a forma oldalát, és köré tekerjük a marcipáncsíkot. A tortát a maradék tortabevonóval díszítjük. A maradék marcipánból almákat formálunk, tálalás előtt a tortára helyezzük.
Tippek:
                                    Fehérbor helyett használhatunk szűrt fehér szőlőlevet is. 
A tortát legfeljebb 1 nappal fogyasztás előtt készítsük el.
                            A tortát legfeljebb 1 nappal fogyasztás előtt készítsük el.
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Almás puncstorta
Hozzávalók
kb. 12-16 szelet elkészítéséhez
Gyúrt tészta:
                                        75 g finom búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g darált mogyoró
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g Rama
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál víz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Kevert tészta:
                                        100 g alma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g Rama
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 darab tojás (közepes méretű)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g finom búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Puncs krém:
                                        400 ml hideg tejszín
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 evőkanál víz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 ml szűrt almalé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál citromlé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        128 ml fehérbor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 késhegynyi őrölt fahéj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 késhegynyi őrölt szegfűszeg
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g alma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g túró
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
                                    A gyúrt tésztához a lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csavarjuk és 30 percre hideg helyre tesszük. Közben kivajazzuk egy csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját. Előmelegítjük a sütőt.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát a forma alján kinyújtjuk, egy villával többször megszurkáljuk, és az oldalát köré csatoljuk. A tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tésztát elválasztjuk az aljtól, és egy tálon hagyjuk kihűlni.
A tűzhely hőmérsékletét lejjebb vesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kivajazzuk a megtisztított csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját.
A kevert tésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk és lereszeljük. A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A tojásokat egyenként feél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt almát is. A masszát a formába öntjük, elegyengetjük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Sütés után a tésztát kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, vízszintesen két lapra vágjuk.
A krémhez a zselatint a vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A gyümölcsleveket és a bort egy főzőedényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a fűszereket. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a folyadékhoz adjuk. Belekeverjük a zselatint is. A folyadékba először 4 evőkanál túrót keverünk, majd hozzáadjuk a maradék túrót. Amikor a massza zselésedni kezd, óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felmelegítjük. A tortabevonó 1/3 részét a gyúrt lapra csurgatjuk, ráfektetjük az alsó kevert lapot, és köré csatoljuk a forma oldalát. A krém 2/3 részét a lapokra kenjük, ráfektetjük a felső kevert lapot, és a maradék krémet egyenletesen rákenjük. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A marcipánmasszát két fólia között vékonyra nyújtjuk, a torta magasságának és kerületének megfelelő csíkot vágunk belőle. A torta körül eltávolítjuk a forma oldalát, és köré tekerjük a marcipáncsíkot. A tortát a maradék tortabevonóval díszítjük. A maradék marcipánból almákat formálunk, tálalás előtt a tortára helyezzük.
                            Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát a forma alján kinyújtjuk, egy villával többször megszurkáljuk, és az oldalát köré csatoljuk. A tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után eltávolítjuk a forma oldalát, a tésztát elválasztjuk az aljtól, és egy tálon hagyjuk kihűlni.
A tűzhely hőmérsékletét lejjebb vesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Kivajazzuk a megtisztított csatos tortaforma (26 cm átmérőjű) alját.
A kevert tésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk és lereszeljük. A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. A tojásokat egyenként feél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt almát is. A masszát a formába öntjük, elegyengetjük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 perc
Sütés után a tésztát kiborítjuk a formából, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, vízszintesen két lapra vágjuk.
A krémhez a zselatint a vízzel elkeverjük, majd felmelegítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A gyümölcsleveket és a bort egy főzőedényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a fűszereket. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a folyadékhoz adjuk. Belekeverjük a zselatint is. A folyadékba először 4 evőkanál túrót keverünk, majd hozzáadjuk a maradék túrót. Amikor a massza zselésedni kezd, óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot. A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felmelegítjük. A tortabevonó 1/3 részét a gyúrt lapra csurgatjuk, ráfektetjük az alsó kevert lapot, és köré csatoljuk a forma oldalát. A krém 2/3 részét a lapokra kenjük, ráfektetjük a felső kevert lapot, és a maradék krémet egyenletesen rákenjük. A tortát 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A marcipánmasszát két fólia között vékonyra nyújtjuk, a torta magasságának és kerületének megfelelő csíkot vágunk belőle. A torta körül eltávolítjuk a forma oldalát, és köré tekerjük a marcipáncsíkot. A tortát a maradék tortabevonóval díszítjük. A maradék marcipánból almákat formálunk, tálalás előtt a tortára helyezzük.
Tippek:
                                    Fehérbor helyett használhatunk szűrt fehér szőlőlevet is. 
A tortát legfeljebb 1 nappal fogyasztás előtt készítsük el.
                            A tortát legfeljebb 1 nappal fogyasztás előtt készítsük el.
 
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Torták
                                    Torták
                                 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?