Epres-mandulás pite
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 32x22 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g lágy vaj vagy margarin
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 darab tojás (M-es)
Tetejére:
kb. 450-500 g eper
kb. 40-50 g szeletelt mandula
Elkészítés
Előkészítés:
A szeletelt mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben aranyszínűre pirítjuk, majd rögtön áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. Az epret megmossuk, a csumákat eltávolítjuk, majd a szemeket cikkekre vágjuk. A tepsit kikenjük zsiradékkal, és az alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt kötött tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk az epercikkekkel, és megszórjuk a mandulával. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt kötött tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk az epercikkekkel, és megszórjuk a mandulával. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A süteményt más gyümölccsel, például sárgabarackkal, szilvával vagy áfonyával is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Epres-mandulás pite
Hozzávalók
kb. 16-18 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 32x22 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g lágy vaj vagy margarin
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 darab tojás (M-es)
Tetejére:
kb. 450-500 g eper
kb. 40-50 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A szeletelt mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben aranyszínűre pirítjuk, majd rögtön áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. Az epret megmossuk, a csumákat eltávolítjuk, majd a szemeket cikkekre vágjuk. A tepsit kikenjük zsiradékkal, és az alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt kötött tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk az epercikkekkel, és megszórjuk a mandulával. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt kötött tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk az epercikkekkel, és megszórjuk a mandulával. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
A süteményt más gyümölccsel, például sárgabarackkal, szilvával vagy áfonyával is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?