Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-mandulás pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16-18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16-18 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 32x22 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g lágy vaj vagy margarin
180 g cukor
4 darab tojás (M-es)

Tetejére:

kb. 450-500 g eper
kb. 40-50 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szeletelt mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben aranyszínűre pirítjuk, majd rögtön áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. Az epret megmossuk, a csumákat eltávolítjuk, majd a szemeket cikkekre vágjuk. A tepsit kikenjük zsiradékkal, és az alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt kötött tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk az epercikkekkel, és megszórjuk a mandulával. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

A süteményt más gyümölccsel, például sárgabarackkal, szilvával vagy áfonyával is elkészíthetjük.
Epres-mandulás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!