Epres tiramisu torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
100 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
Áztatáshoz:
100 ml erős kávé vagy eszpresszó
3 evőkanál mandulalikőr (Amaretto)
Krémhez:
500 g eper
500 g mascarpone krémsajt
250 g zsírszegény túró
100 g cukor
2 evőkanál mandulalikőr (Amaretto)
250 ml hideg habtejszín
2 evőkanál Dr. Oetker Expressz zselatin fix
100 g babapiskóta
Díszítéshez:
némi Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
kb. 250 g eper
Elkészítés
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a forma alját, és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Tegyük a tortaalapot egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a kávét vagy eszpresszót és az amarettót. Távolítsuk el a sütőpapírt a tortaalapról, és helyezzük a tésztát egy tortatálra. Fokozatosan itassuk át a folyadék felével.
Krém:
Óvatosan mossuk meg, tisztítsuk meg és kockázzuk fel az epret. Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és az amarettót. A habtejszínt a zselatinfix-el együtt verjük kemény habbá. A tejszínt és a kockára vágott epret forgassuk a mascarpone krémbe. A krém felét kenjük az alapra. A krém tetejére helyezzük a babapiskótát, szükség esetén összetörve. Ecset segítségével locsoljuk meg a maradék folyadékkal, majd tegyük rá a maradék krémet és simítsuk el a tetejét. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Szórjuk meg a torta felületét kakaóporral. Mossuk meg, tisztítsuk meg és szeleteljük fel az epret. Díszítsük az eperszeletekkel a torta tetejét.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Tegyük a tortaalapot egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a kávét vagy eszpresszót és az amarettót. Távolítsuk el a sütőpapírt a tortaalapról, és helyezzük a tésztát egy tortatálra. Fokozatosan itassuk át a folyadék felével.
Krém:
Óvatosan mossuk meg, tisztítsuk meg és kockázzuk fel az epret. Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és az amarettót. A habtejszínt a zselatinfix-el együtt verjük kemény habbá. A tejszínt és a kockára vágott epret forgassuk a mascarpone krémbe. A krém felét kenjük az alapra. A krém tetejére helyezzük a babapiskótát, szükség esetén összetörve. Ecset segítségével locsoljuk meg a maradék folyadékkal, majd tegyük rá a maradék krémet és simítsuk el a tetejét. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Szórjuk meg a torta felületét kakaóporral. Mossuk meg, tisztítsuk meg és szeleteljük fel az epret. Díszítsük az eperszeletekkel a torta tetejét.
Tipp:
Ha csokoládétorta alapot szeretnénk készíteni, egyszerűen keverjünk a tésztába 1 evőkanál Dr. Oetker Holland kakaót és 2 evőkanál csokoládéforgácsot.
Kedvencnek jelölöm
Epres tiramisu torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
100 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
Áztatáshoz:
100 ml erős kávé vagy eszpresszó
3 evőkanál mandulalikőr (Amaretto)
Krémhez:
500 g eper
500 g mascarpone krémsajt
250 g zsírszegény túró
100 g cukor
2 evőkanál mandulalikőr (Amaretto)
250 ml hideg habtejszín
2 evőkanál Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
100 g babapiskóta
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a forma alját, és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Tegyük a tortaalapot egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a kávét vagy eszpresszót és az amarettót. Távolítsuk el a sütőpapírt a tortaalapról, és helyezzük a tésztát egy tortatálra. Fokozatosan itassuk át a folyadék felével.
Krém:
Óvatosan mossuk meg, tisztítsuk meg és kockázzuk fel az epret. Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és az amarettót. A habtejszínt a zselatinfix-el együtt verjük kemény habbá. A tejszínt és a kockára vágott epret forgassuk a mascarpone krémbe. A krém felét kenjük az alapra. A krém tetejére helyezzük a babapiskótát, szükség esetén összetörve. Ecset segítségével locsoljuk meg a maradék folyadékkal, majd tegyük rá a maradék krémet és simítsuk el a tetejét. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Szórjuk meg a torta felületét kakaóporral. Mossuk meg, tisztítsuk meg és szeleteljük fel az epret. Díszítsük az eperszeletekkel a torta tetejét.
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Tegyük a tortaalapot egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a kávét vagy eszpresszót és az amarettót. Távolítsuk el a sütőpapírt a tortaalapról, és helyezzük a tésztát egy tortatálra. Fokozatosan itassuk át a folyadék felével.
Krém:
Óvatosan mossuk meg, tisztítsuk meg és kockázzuk fel az epret. Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és az amarettót. A habtejszínt a zselatinfix-el együtt verjük kemény habbá. A tejszínt és a kockára vágott epret forgassuk a mascarpone krémbe. A krém felét kenjük az alapra. A krém tetejére helyezzük a babapiskótát, szükség esetén összetörve. Ecset segítségével locsoljuk meg a maradék folyadékkal, majd tegyük rá a maradék krémet és simítsuk el a tetejét. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Szórjuk meg a torta felületét kakaóporral. Mossuk meg, tisztítsuk meg és szeleteljük fel az epret. Díszítsük az eperszeletekkel a torta tetejét.
Tipp:
Ha csokoládétorta alapot szeretnénk készíteni, egyszerűen keverjünk a tésztába 1 evőkanál Dr. Oetker Holland kakaót és 2 evőkanál csokoládéforgácsot.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?