Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres tiramisu torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

100 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)

Áztatáshoz:

100 ml erős kávé vagy eszpresszó
3 evőkanál mandulalikőr (Amaretto)

Krémhez:

500 g eper
500 g mascarpone krémsajt
250 g zsírszegény túró
100 g cukor
2 evőkanál mandulalikőr (Amaretto)
250 ml hideg habtejszín
100 g babapiskóta

Díszítéshez:

kb. 250 g eper
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a forma alját, és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Tegyük a tortaalapot egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Keverjük össze a kávét vagy eszpresszót és az amarettót. Távolítsuk el a sütőpapírt a tortaalapról, és helyezzük a tésztát egy tortatálra. Fokozatosan itassuk át a folyadék felével.

Krém:
Óvatosan mossuk meg, tisztítsuk meg és kockázzuk fel az epret. Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és az amarettót. A habtejszínt a zselatinfix-el együtt verjük kemény habbá. A tejszínt és a kockára vágott epret forgassuk a mascarpone krémbe. A krém felét kenjük az alapra. A krém tetejére helyezzük a babapiskótát, szükség esetén összetörve. Ecset segítségével locsoljuk meg a maradék folyadékkal, majd tegyük rá a maradék krémet és simítsuk el a tetejét. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Szórjuk meg a torta felületét kakaóporral. Mossuk meg, tisztítsuk meg és szeleteljük fel az epret. Díszítsük az eperszeletekkel a torta tetejét.

Tipp:

Ha csokoládétorta alapot szeretnénk készíteni, egyszerűen keverjünk a tésztába 1 evőkanál Dr. Oetker Holland kakaót és 2 evőkanál csokoládéforgácsot.
Epres tiramisu torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!