
Epres tiramisu torta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Áztatáshoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Tegyük a tortaalapot egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a kávét vagy eszpresszót és az amarettót. Távolítsuk el a sütőpapírt a tortaalapról, és helyezzük a tésztát egy tortatálra. Fokozatosan itassuk át a folyadék felével.
Krém:
Óvatosan mossuk meg, tisztítsuk meg és kockázzuk fel az epret. Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és az amarettót. A habtejszínt a zselatinfix-el együtt verjük kemény habbá. A tejszínt és a kockára vágott epret forgassuk a mascarpone krémbe. A krém felét kenjük az alapra. A krém tetejére helyezzük a babapiskótát, szükség esetén összetörve. Ecset segítségével locsoljuk meg a maradék folyadékkal, majd tegyük rá a maradék krémet és simítsuk el a tetejét. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Szórjuk meg a torta felületét kakaóporral. Mossuk meg, tisztítsuk meg és szeleteljük fel az epret. Díszítsük az eperszeletekkel a torta tetejét.
Tipp:


Epres tiramisu torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Áztatáshoz:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a formába, és simítsuk el a tetejét. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Tegyük a tortaalapot egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a kávét vagy eszpresszót és az amarettót. Távolítsuk el a sütőpapírt a tortaalapról, és helyezzük a tésztát egy tortatálra. Fokozatosan itassuk át a folyadék felével.
Krém:
Óvatosan mossuk meg, tisztítsuk meg és kockázzuk fel az epret. Keverjük össze a mascarponét, a túrót, a cukrot és az amarettót. A habtejszínt a zselatinfix-el együtt verjük kemény habbá. A tejszínt és a kockára vágott epret forgassuk a mascarpone krémbe. A krém felét kenjük az alapra. A krém tetejére helyezzük a babapiskótát, szükség esetén összetörve. Ecset segítségével locsoljuk meg a maradék folyadékkal, majd tegyük rá a maradék krémet és simítsuk el a tetejét. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Szórjuk meg a torta felületét kakaóporral. Mossuk meg, tisztítsuk meg és szeleteljük fel az epret. Díszítsük az eperszeletekkel a torta tetejét.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?