Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás répatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás répatorta

4 alma (kb. 80 dkg; jonatán vagy idared a legjobb)
4 sárgarépa (kb. 50 dkg)
2 tojás
1 bögre kristálycukor (a bögre 3 dl-es)
1 bögre barna cukor
0,5 bögre étolaj
1,5 bögre finomliszt
0,5 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
1,5 teáskanál só
2-4 teáskanál őrölt fahéj
1-2 teáskanál őrölt szegfűszeg
3 teáskanál szódabikarbóna
1 bögre darált dió

Valamint:

vaj a forma kikenéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A héjától és magházától megfosztott almát nagy lyukú reszelőn lereszelem. A sárgarépát megpucolom, citromreszelőn legyalulom. Összekeverem, és nem túl erősen kinyomkodom a levüket. A léből kb. 1 dl-nyit félreteszek, a maradékot sör helyett legurítom. :)
A cukrokat és a tojásokat nagy tálba öntöm, és krémesre keverem, majd apránként, folyamatosan kavargatva rácsorgatom az étolajat. A lisztet, szódabikarbónát, sót és fűszereket gondosan elegyítem, és 3-4 részletben a tojáskrémes edénybe szórom; közben folyton kavarom, s a félretett lével hígítom. Jöhet a darált dió, végül a lereszelt alma és répa. A masszát alaposan átforgatom, és egy kivajazott, 26 cm-es tortaformába öntöm. Előmelegített (gáz) sütőben 10 percig 240 fokon, további 40-50 percig 200 fokon sütöm, középső rácson. A jól megsült torta felszíne szép barna, rücskös-repedezett. A közepén se legyen folyós (tűpróba!). Ha kész, a sütőajtót résnyire nyitom, s a formában hagyom kihűlni.

Tálalás

26 cm átmérőjű torta

Alternatív elkészítés

Szaftos, aromás, tápláló különlegesség. Ha kihűlt, bevonhatjuk csokoládé- vagy cukormázzal (újabb pluszkalóriák) :), de enélkül is megállja a helyét.
Almás répatorta Almás répatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!