
Almás répatorta


Hozzávalók
Almás répatorta
Valamint:
Elkészítés
Elkészítés
A cukrokat és a tojásokat nagy tálba öntöm, és krémesre keverem, majd apránként, folyamatosan kavargatva rácsorgatom az étolajat. A lisztet, szódabikarbónát, sót és fűszereket gondosan elegyítem, és 3-4 részletben a tojáskrémes edénybe szórom; közben folyton kavarom, s a félretett lével hígítom. Jöhet a darált dió, végül a lereszelt alma és répa. A masszát alaposan átforgatom, és egy kivajazott, 26 cm-es tortaformába öntöm. Előmelegített (gáz) sütőben 10 percig 240 fokon, további 40-50 percig 200 fokon sütöm, középső rácson. A jól megsült torta felszíne szép barna, rücskös-repedezett. A közepén se legyen folyós (tűpróba!). Ha kész, a sütőajtót résnyire nyitom, s a formában hagyom kihűlni.
Tálalás
Alternatív elkészítés



Almás répatorta
Hozzávalók
Almás répatorta
Valamint:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A cukrokat és a tojásokat nagy tálba öntöm, és krémesre keverem, majd apránként, folyamatosan kavargatva rácsorgatom az étolajat. A lisztet, szódabikarbónát, sót és fűszereket gondosan elegyítem, és 3-4 részletben a tojáskrémes edénybe szórom; közben folyton kavarom, s a félretett lével hígítom. Jöhet a darált dió, végül a lereszelt alma és répa. A masszát alaposan átforgatom, és egy kivajazott, 26 cm-es tortaformába öntöm. Előmelegített (gáz) sütőben 10 percig 240 fokon, további 40-50 percig 200 fokon sütöm, középső rácson. A jól megsült torta felszíne szép barna, rücskös-repedezett. A közepén se legyen folyós (tűpróba!). Ha kész, a sütőajtót résnyire nyitom, s a formában hagyom kihűlni.
Tálalás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?