Fokhagymás pogácsa
Hozzávalók
Tepsihez:
pogácsaszaggató (4 cm Ø)
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
250 g margarin (laktózmentes)
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
10 g só
50 ml laktózmentes tej
6 darab nagyobb gerezd fokhagyma
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
némi szezámmag
Elkészítés
Előkészítés:
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük vagy lereszeljük, és elkeverjük a tejben. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb lesz (kb. 60 perc). A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat a tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük, ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 24-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb lesz (kb. 60 perc). A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat a tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük, ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 24-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A pogácsák tetejét berácsozhatjuk, vagy megszórhatjuk reszelt, laktózmentes sajttal, napraforgómaggal is.
Kedvencnek jelölöm
Fokhagymás pogácsa
Hozzávalók
kb.36-38 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
pogácsaszaggató (4 cm Ø)
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
250 g margarin (laktózmentes)
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
10 g só
50 ml laktózmentes tej
6 darab nagyobb gerezd fokhagyma
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Szóráshoz:
némi szezámmag
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük vagy lereszeljük, és elkeverjük a tejben. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb lesz (kb. 60 perc). A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat a tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük, ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 24-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az instant élesztőt. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb lesz (kb. 60 perc). A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A pogácsákat a tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük, ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 24-26 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A pogácsák tetejét berácsozhatjuk, vagy megszórhatjuk reszelt, laktózmentes sajttal, napraforgómaggal is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?