Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-sütőtökös pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (30x18 cm):

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
150 g margarin
120 g cukor
2 darab tojás (M-es)
2-3 evőkanál tejföl

Töltelékhez:

1,5 kg alma
500 g sütőtök (tisztított, hámozott)
150 g cukor
120 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
fél citrom kifacsart leve
1 teáskanál őrölt fahéj

Szóráshoz:

25 g darált dió

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és a tejfölt, konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Töltelék:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és a citromlevet, 10-15 percet állni hagyjuk. A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd forrásban lévő vízbe tesszük 1 percre, ezután leszűrjük. A mazsolát egy kevés forró vízbe áztatjuk, hozzáadjuk a rum aromát, 15 percet állni hagyjuk, majd leszűrjük.

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen két akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát 10 percet sütjük.
Az almából és a sütőtökből alaposan kinyomkodjuk a nedvességet, hozzákeverjük a többi cukrot, a fahéjat és a leszűrt mazsolát. Az elősütött tésztát egyenletesen megszórjuk a darált dióval, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket. Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk, és lekenjük a felvert tojással. Visszatesszük a tepsit a sütőbe.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük.

Tipp:

A tésztához margarin helyett azonos mennyiségű zsírt is használhatunk.
Almás-sütőtökös pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!