Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-sütőtökös pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (30x18 cm):

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
150 g margarin
120 g cukor
2 darab tojás (M-es)
2-3 evőkanál tejföl

Töltelékhez:

1,5 kg alma
500 g sütőtök (tisztított, hámozott)
150 g cukor
120 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
fél citrom kifacsart leve
1 teáskanál őrölt fahéj

Szóráshoz:

25 g darált dió

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és elmorzsoljuk benne a hideg, kis kockákra vágott margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és a tejfölt, konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton, kb. 3 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, egyesével frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Töltelék:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és a citromlevet, 10-15 percet állni hagyjuk. A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd forrásban lévő vízbe tesszük 1 percre, ezután leszűrjük. A mazsolát egy kevés forró vízbe áztatjuk, hozzáadjuk a rum aromát, 15 percet állni hagyjuk, majd leszűrjük.

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A pihentetett tésztadarabokat lisztezett felületen két akkora téglalappá nyújtjuk, mint a tepsi mérete. Az egyik tésztalapot a tepsibe helyezzük, megszurkáljuk villával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát 10 percet sütjük.
Az almából és a sütőtökből alaposan kinyomkodjuk a nedvességet, hozzákeverjük a többi cukrot, a fahéjat és a leszűrt mazsolát. Az elősütött tésztát egyenletesen megszórjuk a darált dióval, majd eloszlatjuk rajta a tölteléket. Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk, és lekenjük a felvert tojással. Visszatesszük a tepsit a sütőbe.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácson hagyjuk kihűlni, ezután felszeleteljük.

Tipp:

A tésztához margarin helyett azonos mennyiségű zsírt is használhatunk.
Almás-sütőtökös pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-13
0 Kedvelés

Így készíts gyümölcskompótot!

Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!