Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rémisztő brownies

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz

Mázhoz:

Díszítéshez:

vagy cukorszemek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A papírformát az előírásnak megfelelően összehajtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a brownies-t sütőrácsra helyezzük és hűlni hagyjuk. Miután teljesen kihűlt, egy kés segítségével a sütőforma széleinél körbevágjuk a süteményt, majd 12 részre szeleteljük.

Máz:
A tortabevonót a csomagolóanyagon feltűntetett leírás szerint felolvasztjuk. Levágjuk az egyik csücskét, és a süteménydarabokat egyenként bevonjuk a mázzal.

Díszítés:
Miután a máz megszilárdult a fehér és a sötét csokoládés dekortollal tetszés szerinti szemeket rajzolunk a szeletekre.
Amennyiben be tudunk szerezni cukorszemeket, azzal is díszíthetjük.
Rémisztő brownies

Hozzászólások

Ábel Dávid
Dátum 2020. November. 05. 22:07
Ezt a hozzá szólást az elött írom hogy ki próbáltam ezt a receptet. Sok reményt fűzök ehhez a recepthez mert nem tűnik bonyolultnak

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!