Almás – tejfölös szelet
Hozzávalók
A kelt tésztához:
125 ml tej
75 g margarin
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db tojás (közepes méretű)
A töltelékhez:
1 kg alma (piros héjú)
400 g tejföl
200 g porcukor
100 g mandulaforgács
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, a margarint felolvasztjuk benne. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük, vagy kivajazzuk és enyhén lisztezzük.
Elkészítés:
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes-margarinos keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 5 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kelni hagyjuk (kb. egy órát), míg az szemmel láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A töltelékhez a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd tepsi méretű téglalapot nyújtunk belőle, és a tepsibe fektetjük. Az almát megmossuk, (nem hámozzuk), cikkekre vágjuk és a tésztán elosztjuk. A tejfölt, cukrot, mandulaforgácsot, és a Bourbon vaníliás cukrot összekeverjük, majd az almaszeleteken egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 - 35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A töltelékhez a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd tepsi méretű téglalapot nyújtunk belőle, és a tepsibe fektetjük. Az almát megmossuk, (nem hámozzuk), cikkekre vágjuk és a tésztán elosztjuk. A tejfölt, cukrot, mandulaforgácsot, és a Bourbon vaníliás cukrot összekeverjük, majd az almaszeleteken egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 - 35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
Az almaszeletekből kisebb kiszúróformával különböző motívumokat is formázhatunk.
A sütemény lefagyasztható.
A sütemény lefagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Almás – tejfölös szelet
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
A kelt tésztához:
125 ml tej
75 g margarin
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db tojás (közepes méretű)
A töltelékhez:
1 kg alma (piros héjú)
400 g tejföl
200 g porcukor
100 g mandulaforgács
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, a margarint felolvasztjuk benne. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük, vagy kivajazzuk és enyhén lisztezzük.
Elkészítés:
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes-margarinos keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 5 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kelni hagyjuk (kb. egy órát), míg az szemmel láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A töltelékhez a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd tepsi méretű téglalapot nyújtunk belőle, és a tepsibe fektetjük. Az almát megmossuk, (nem hámozzuk), cikkekre vágjuk és a tésztán elosztjuk. A tejfölt, cukrot, mandulaforgácsot, és a Bourbon vaníliás cukrot összekeverjük, majd az almaszeleteken egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 - 35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A töltelékhez a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd tepsi méretű téglalapot nyújtunk belőle, és a tepsibe fektetjük. Az almát megmossuk, (nem hámozzuk), cikkekre vágjuk és a tésztán elosztjuk. A tejfölt, cukrot, mandulaforgácsot, és a Bourbon vaníliás cukrot összekeverjük, majd az almaszeleteken egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 - 35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
Az almaszeletekből kisebb kiszúróformával különböző motívumokat is formázhatunk.
A sütemény lefagyasztható.
A sütemény lefagyasztható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?