
Almás – tejfölös szelet



Hozzávalók
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A töltelékhez a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd tepsi méretű téglalapot nyújtunk belőle, és a tepsibe fektetjük. Az almát megmossuk, (nem hámozzuk), cikkekre vágjuk és a tésztán elosztjuk. A tejfölt, cukrot, mandulaforgácsot, és a Bourbon vaníliás cukrot összekeverjük, majd az almaszeleteken egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 - 35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A sütemény lefagyasztható.


Almás – tejfölös szelet
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
A kelt tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A töltelékhez a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd tepsi méretű téglalapot nyújtunk belőle, és a tepsibe fektetjük. Az almát megmossuk, (nem hámozzuk), cikkekre vágjuk és a tésztán elosztjuk. A tejfölt, cukrot, mandulaforgácsot, és a Bourbon vaníliás cukrot összekeverjük, majd az almaszeleteken egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30 - 35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek:
A sütemény lefagyasztható.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?