Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás – tejfölös szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

A kelt tésztához:

125 ml tej
75 g margarin
375 g búzaliszt
80 g porcukor
1 db tojás (közepes méretű)

A töltelékhez:

1 kg alma (piros héjú)
400 g tejföl
200 g porcukor
100 g mandulaforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, a margarint felolvasztjuk benne. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük, vagy kivajazzuk és enyhén lisztezzük.

Elkészítés:

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes-margarinos keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 5 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kelni hagyjuk (kb. egy órát), míg az szemmel láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)

A töltelékhez a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd tepsi méretű téglalapot nyújtunk belőle, és a tepsibe fektetjük. Az almát megmossuk, (nem hámozzuk), cikkekre vágjuk és a tésztán elosztjuk. A tejfölt, cukrot, mandulaforgácsot, és a Bourbon vaníliás cukrot összekeverjük, majd az almaszeleteken egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30 - 35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tippek:

Az almaszeletekből kisebb kiszúróformával különböző motívumokat is formázhatunk.
A sütemény lefagyasztható.
Az Almás – tejfölös szelet pitejellegű édes sütemény hétvégékre, családi ebédekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!