Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás – tejfölös szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

A kelt tésztához:

125 ml tej
75 g margarin
375 g búzaliszt
80 g porcukor
1 db tojás (közepes méretű)

A töltelékhez:

1 kg alma (piros héjú)
400 g tejföl
200 g porcukor
100 g mandulaforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, a margarint felolvasztjuk benne. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük, vagy kivajazzuk és enyhén lisztezzük.

Elkészítés:

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes-margarinos keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 5 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva kelni hagyjuk (kb. egy órát), míg az szemmel láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)

A töltelékhez a tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd tepsi méretű téglalapot nyújtunk belőle, és a tepsibe fektetjük. Az almát megmossuk, (nem hámozzuk), cikkekre vágjuk és a tésztán elosztjuk. A tejfölt, cukrot, mandulaforgácsot, és a Bourbon vaníliás cukrot összekeverjük, majd az almaszeleteken egyenletesen elosztjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30 - 35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tippek:

Az almaszeletekből kisebb kiszúróformával különböző motívumokat is formázhatunk.
A sütemény lefagyasztható.
Az Almás – tejfölös szelet pitejellegű édes sütemény hétvégékre, családi ebédekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!