
Zöldséges calzone



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lett.
Töltelék:
A zöldséget megtisztítjuk, adott esetben megmossuk és/vagy meghámozzuk. A kakukkfüvet megmossuk. Díszítéshez a zöldségekből levágunk néhány szeletet, csíkot vagy ágat, és félretesszük.
A maradék zöldséget kis darabokra vágjuk, és tálba tesszük. A kakukkfüvet lecsipkedjük, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd az egészet összekeverjük a reszelt sajttal.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elfelezzük. Mindkét felet golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és kerekre (kb. 25-30 cm ᴓ) nyújtjuk. A pizzaszószt elosztjuk a tésztán, közben 1 cm peremet szabadon hagyunk. A tölteléket elosztjuk az egyik oldalon. A tészta szélét vékonyan bekenjük vízzel. A nem zöldséges részt ráhajtjuk, és a tésztaszéleket jól összenyomkodjuk.
A calzone-t vízzel megkenjük. Zöldségekkel és zöldfűszerekkel díszítjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés közben, ha nagyon felpúposodna, szükség esetén szúrjuk meg hústűvel.
A calzone-kat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és melegen tálaljuk.
Tippek:
A calzone jól fagyasztható. A kiolvasztott calzone-t kb. 5 perc alatt süssük át.


Zöldséges calzone
Hozzávalók
2 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lett.
Töltelék:
A zöldséget megtisztítjuk, adott esetben megmossuk és/vagy meghámozzuk. A kakukkfüvet megmossuk. Díszítéshez a zöldségekből levágunk néhány szeletet, csíkot vagy ágat, és félretesszük.
A maradék zöldséget kis darabokra vágjuk, és tálba tesszük. A kakukkfüvet lecsipkedjük, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd az egészet összekeverjük a reszelt sajttal.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elfelezzük. Mindkét felet golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és kerekre (kb. 25-30 cm ᴓ) nyújtjuk. A pizzaszószt elosztjuk a tésztán, közben 1 cm peremet szabadon hagyunk. A tölteléket elosztjuk az egyik oldalon. A tészta szélét vékonyan bekenjük vízzel. A nem zöldséges részt ráhajtjuk, és a tésztaszéleket jól összenyomkodjuk.
A calzone-t vízzel megkenjük. Zöldségekkel és zöldfűszerekkel díszítjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés közben, ha nagyon felpúposodna, szükség esetén szúrjuk meg hústűvel.
A calzone-kat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és melegen tálaljuk.
Tippek:
A calzone jól fagyasztható. A kiolvasztott calzone-t kb. 5 perc alatt süssük át.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?