Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldséges calzone

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

2 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

400 g búzaliszt
1 púpozott teáskanál só
1 teáskanál cukor
250 ml víz
4 evőkanál olívaolaj

Töltelékhez:

100 g cukkini
100 g piros paprika, pl. kápia paprika
100 g sárga paprika
100 g brokkoli
1 kis fej lilahagyma
100 g koktélparadicsom
4 ág friss kakukkfű
100 g reszelt Gouda sajt
kb. 200 g pizzaszósz

Ezenkívül:

víz
2 ág rozmaring
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lett.

Töltelék:
A zöldséget megtisztítjuk, adott esetben megmossuk és/vagy meghámozzuk. A kakukkfüvet megmossuk. Díszítéshez a zöldségekből levágunk néhány szeletet, csíkot vagy ágat, és félretesszük.
A maradék zöldséget kis darabokra vágjuk, és tálba tesszük. A kakukkfüvet lecsipkedjük, hozzáadjuk a zöldségekhez, majd az egészet összekeverjük a reszelt sajttal.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elfelezzük. Mindkét felet golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és kerekre (kb. 25-30 cm ᴓ) nyújtjuk. A pizzaszószt elosztjuk a tésztán, közben 1 cm peremet szabadon hagyunk. A tölteléket elosztjuk az egyik oldalon. A tészta szélét vékonyan bekenjük vízzel. A nem zöldséges részt ráhajtjuk, és a tésztaszéleket jól összenyomkodjuk.
A calzone-t vízzel megkenjük. Zöldségekkel és zöldfűszerekkel díszítjük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés közben, ha nagyon felpúposodna, szükség esetén szúrjuk meg hústűvel.
A calzone-kat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és melegen tálaljuk.

Tippek:

A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk pl. sonkával, szalámival és friss gombával vagy más zöldségfélékkel.
A calzone jól fagyasztható. A kiolvasztott calzone-t kb. 5 perc alatt süssük át.
A Zöldséges calzone a húsvéti reggeli vagy uzsonna tökéletes megtestesítője.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!