
Pikáns sajtos-gyümölcsös pite



Hozzávalók
Kelt tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tésztához a tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A sajtot durva reszelőn lereszeljük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A sajt kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzákeverjük a sajtot is. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát 40 x 30-as lappá nyújtjuk. Búzadarával megszórjuk, és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. Újra meleg helyen kelesztjük, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 20 perc).
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A süteményt tálalhatjuk frissen reszelt Cheddar sajttal (50 g) és kakukkfűvel díszítve.


Pikáns sajtos-gyümölcsös pite
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Kelt tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tésztához a tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A sajtot durva reszelőn lereszeljük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A sajt kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzákeverjük a sajtot is. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát 40 x 30-as lappá nyújtjuk. Búzadarával megszórjuk, és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. Újra meleg helyen kelesztjük, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 20 perc).
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A süteményt tálalhatjuk frissen reszelt Cheddar sajttal (50 g) és kakukkfűvel díszítve.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?