Pikáns sajtos-gyümölcsös pite
Hozzávalók
Kelt tésztához:
150 ml tej
100 g Rama
100 g Cheddar sajt
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál só
2 darab tojás (közepes méretű)
Töltelékhez:
1 üveg almabefőtt
1 üveg körtebefőtt
50 g Rama
1 üveg almaszósz (kb. 355 g)
2 evőkanál vágott kakukkfű
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
3 csipet só
150 g Cheddar sajt
3 evőkanál búzadara
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (40 x 30 cm) kivajazzuk.
Elkészítés:
A töltelékhez a befőtteket lecsepegtetjük, majd a gerezdeket legalább 3 részre vágjuk. Hozzáadjuk az almaszószt, kakukkfüvet, a reszelt citromhéjat és a sót. A sajtot durva reszelőn lereszeljük, és a masszához keverjük.
A tésztához a tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A sajtot durva reszelőn lereszeljük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A sajt kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzákeverjük a sajtot is. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát 40 x 30-as lappá nyújtjuk. Búzadarával megszórjuk, és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. Újra meleg helyen kelesztjük, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 20 perc).
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tésztához a tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A sajtot durva reszelőn lereszeljük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A sajt kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzákeverjük a sajtot is. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát 40 x 30-as lappá nyújtjuk. Búzadarával megszórjuk, és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. Újra meleg helyen kelesztjük, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 20 perc).
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A befőtt helyett friss gyümölcsöt is használhatunk (750g - 750g).
A süteményt tálalhatjuk frissen reszelt Cheddar sajttal (50 g) és kakukkfűvel díszítve.
A süteményt tálalhatjuk frissen reszelt Cheddar sajttal (50 g) és kakukkfűvel díszítve.
Kedvencnek jelölöm
Pikáns sajtos-gyümölcsös pite
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Kelt tésztához:
150 ml tej
100 g Rama
100 g Cheddar sajt
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 teáskanál só
2 darab tojás (közepes méretű)
Töltelékhez:
1 üveg almabefőtt
1 üveg körtebefőtt
50 g Rama
1 üveg almaszósz (kb. 355 g)
2 evőkanál vágott kakukkfű
3 csipet só
150 g Cheddar sajt
3 evőkanál búzadara
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (40 x 30 cm) kivajazzuk.
Elkészítés:
A töltelékhez a befőtteket lecsepegtetjük, majd a gerezdeket legalább 3 részre vágjuk. Hozzáadjuk az almaszószt, kakukkfüvet, a reszelt citromhéjat és a sót. A sajtot durva reszelőn lereszeljük, és a masszához keverjük.
A tésztához a tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A sajtot durva reszelőn lereszeljük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A sajt kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzákeverjük a sajtot is. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát 40 x 30-as lappá nyújtjuk. Búzadarával megszórjuk, és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. Újra meleg helyen kelesztjük, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 20 perc).
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tésztához a tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A sajtot durva reszelőn lereszeljük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A sajt kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzákeverjük a sajtot is. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát 40 x 30-as lappá nyújtjuk. Búzadarával megszórjuk, és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. Újra meleg helyen kelesztjük, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 20 perc).
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A befőtt helyett friss gyümölcsöt is használhatunk (750g - 750g).
A süteményt tálalhatjuk frissen reszelt Cheddar sajttal (50 g) és kakukkfűvel díszítve.
A süteményt tálalhatjuk frissen reszelt Cheddar sajttal (50 g) és kakukkfűvel díszítve.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?