Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns sajtos-gyümölcsös pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt tésztához:

150 ml tej
100 g Rama
100 g Cheddar sajt
500 g búzaliszt
1 teáskanál só
2 darab tojás (közepes méretű)

Töltelékhez:

1 üveg almabefőtt
1 üveg körtebefőtt
50 g Rama
1 üveg almaszósz (kb. 355 g)
2 evőkanál vágott kakukkfű
3 csipet só
150 g Cheddar sajt
3 evőkanál búzadara

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (40 x 30 cm) kivajazzuk.

Elkészítés:

A töltelékhez a befőtteket lecsepegtetjük, majd a gerezdeket legalább 3 részre vágjuk. Hozzáadjuk az almaszószt, kakukkfüvet, a reszelt citromhéjat és a sót. A sajtot durva reszelőn lereszeljük, és a masszához keverjük.

A tésztához a tejet felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A sajtot durva reszelőn lereszeljük. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A sajt kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzákeverjük a sajtot is. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tésztát 40 x 30-as lappá nyújtjuk. Búzadarával megszórjuk, és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. Újra meleg helyen kelesztjük, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 20 perc).

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

A befőtt helyett friss gyümölcsöt is használhatunk (750g - 750g).
A süteményt tálalhatjuk frissen reszelt Cheddar sajttal (50 g) és kakukkfűvel díszítve.
Pikáns sajtos-gyümölcsös pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2021-03-05
0 Kedvelés

Készülj március 8-ra látványos nőnapi desszertekkel!

Csoki és virág, virág és csoki. A két nőnapi klasszikus! De mi lenne, ha idén azt a picike bonbont kiegészítenénk valami házi készítésű finomsággal?

Elolvasom Elolvasom
2021-03-03
0 Kedvelés

Pizzatésztából sokfélét!

Elsőre talán nem is hinnénk, hogy mennyire változatosan elkészíthető a pizza. Persze minden a jó kezdettel indul: szükségünk lesz egy szuper pizzatésztára.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-27
1 Kedvelés

Hütte-élmény az otthonodban

Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-19
1 Kedvelés

Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták

Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-03
0 Kedvelés

Gyümölcsök főzve, sütve, töltve

Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Pudingok és krémek

Tippek és trükkök a tökéletes desszertek elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!