Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almáspite pohárban

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

80 g búzaliszt
20 g finomszemű zabpehely
50 g lágy vaj
40 g barna cukor

Almakompóthoz:

500 g alma
2 evőkanál citromlé
2 késhegynyi őrölt fahéj

Túrókrémhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g félzsíros tehéntúró
50 g porcukor

Szóráshoz:

őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A morzsát a sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Almakompót:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nyolcadoljuk, majd kis darabokra vágjuk. Citromlével együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük (az alma fajtájától függően 5-8 perc), közben megkeverjük. Az almakompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.

Túrókrém:
A hideg tejszínt a habfixálóval keményre verjük. A túrót, a vanillincukorral, porcukorral átkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és alacsony fokozaton csak addig keverjük, míg egynemű állagú nem lesz.

Rétegezés:
Díszítéshez félreteszünk kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot. A morzsát, az almakompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt a desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal megszórjuk.

Tippek:

Ha kevés időnk van, használjunk kész almapürét.
A morzsát remekül előkészíthetjük, és néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.
Almáspite pohárban

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!