Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almáspite pohárban

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

6 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

80 g búzaliszt
20 g finomszemű zabpehely
50 g lágy vaj
40 g barna cukor

Almakompóthoz:

500 g alma
2 evőkanál citromlé
2 késhegynyi őrölt fahéj

Túrókrémhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g félzsíros tehéntúró
50 g porcukor

Szóráshoz:

őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A morzsát a sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Almakompót:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nyolcadoljuk, majd kis darabokra vágjuk. Citromlével együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük (az alma fajtájától függően 5-8 perc), közben megkeverjük. Az almakompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.

Túrókrém:
A hideg tejszínt a habfixálóval keményre verjük. A túrót, a vanillincukorral, porcukorral átkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és alacsony fokozaton csak addig keverjük, míg egynemű állagú nem lesz.

Rétegezés:
Díszítéshez félreteszünk kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot. A morzsát, az almakompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt a desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal megszórjuk.

Tippek:

Ha kevés időnk van, használjunk kész almapürét.
A morzsát remekül előkészíthetjük, és néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.
Almáspite pohárban

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!