
Almáspite pohárban



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Almakompóthoz:
Túrókrémhez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát a sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almakompót:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nyolcadoljuk, majd kis darabokra vágjuk. Citromlével együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük (az alma fajtájától függően 5-8 perc), közben megkeverjük. Az almakompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.
Túrókrém:
A hideg tejszínt a habfixálóval keményre verjük. A túrót, a vanillincukorral, porcukorral átkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és alacsony fokozaton csak addig keverjük, míg egynemű állagú nem lesz.
Rétegezés:
Díszítéshez félreteszünk kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot. A morzsát, az almakompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal megszórjuk.
Tippek:
A morzsát remekül előkészíthetjük, és néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.


Almáspite pohárban
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Almakompóthoz:
Túrókrémhez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát a sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almakompót:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nyolcadoljuk, majd kis darabokra vágjuk. Citromlével együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük (az alma fajtájától függően 5-8 perc), közben megkeverjük. Az almakompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.
Túrókrém:
A hideg tejszínt a habfixálóval keményre verjük. A túrót, a vanillincukorral, porcukorral átkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és alacsony fokozaton csak addig keverjük, míg egynemű állagú nem lesz.
Rétegezés:
Díszítéshez félreteszünk kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot. A morzsát, az almakompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal megszórjuk.
Tippek:
A morzsát remekül előkészíthetjük, és néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?