
Almáspite pohárban



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
80 g búzaliszt
20 g finomszemű zabpehely
50 g lágy vaj
40 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Almakompóthoz:
500 g alma
2 evőkanál citromlé
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 késhegynyi őrölt fahéj
Túrókrémhez:
200 ml hideg habtejszín
250 g félzsíros tehéntúró
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Szóráshoz:
őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát a sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almakompót:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nyolcadoljuk, majd kis darabokra vágjuk. Citromlével együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük (az alma fajtájától függően 5-8 perc), közben megkeverjük. Az almakompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.
Túrókrém:
A hideg tejszínt a habfixálóval keményre verjük. A túrót, a vanillincukorral, porcukorral átkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és alacsony fokozaton csak addig keverjük, míg egynemű állagú nem lesz.
Rétegezés:
Díszítéshez félreteszünk kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot. A morzsát, az almakompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal megszórjuk.
A hozzávalókat keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát a sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almakompót:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nyolcadoljuk, majd kis darabokra vágjuk. Citromlével együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük (az alma fajtájától függően 5-8 perc), közben megkeverjük. Az almakompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.
Túrókrém:
A hideg tejszínt a habfixálóval keményre verjük. A túrót, a vanillincukorral, porcukorral átkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és alacsony fokozaton csak addig keverjük, míg egynemű állagú nem lesz.
Rétegezés:
Díszítéshez félreteszünk kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot. A morzsát, az almakompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal megszórjuk.
Tippek:
Ha kevés időnk van, használjunk kész almapürét.
A morzsát remekül előkészíthetjük, és néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.
A morzsát remekül előkészíthetjük, és néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.

Kedvencnek jelölöm

Almáspite pohárban
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
80 g búzaliszt
20 g finomszemű zabpehely
50 g lágy vaj
40 g barna cukor
Almakompóthoz:
500 g alma
2 evőkanál citromlé
2 késhegynyi őrölt fahéj
Túrókrémhez:
200 ml hideg habtejszín
250 g félzsíros tehéntúró
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Szóráshoz:
őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát a sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almakompót:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nyolcadoljuk, majd kis darabokra vágjuk. Citromlével együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük (az alma fajtájától függően 5-8 perc), közben megkeverjük. Az almakompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.
Túrókrém:
A hideg tejszínt a habfixálóval keményre verjük. A túrót, a vanillincukorral, porcukorral átkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és alacsony fokozaton csak addig keverjük, míg egynemű állagú nem lesz.
Rétegezés:
Díszítéshez félreteszünk kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot. A morzsát, az almakompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal megszórjuk.
A hozzávalókat keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) morzsává dolgozzuk. A morzsát egyenletesen elosztjuk a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A morzsát a sütőpapíron sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Almakompót:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nyolcadoljuk, majd kis darabokra vágjuk. Citromlével együtt egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük (az alma fajtájától függően 5-8 perc), közben megkeverjük. Az almakompótot vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük, és hagyjuk kihűlni.
Túrókrém:
A hideg tejszínt a habfixálóval keményre verjük. A túrót, a vanillincukorral, porcukorral átkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és alacsony fokozaton csak addig keverjük, míg egynemű állagú nem lesz.
Rétegezés:
Díszítéshez félreteszünk kb. 6 evőkanál morzsát és 12 almadarabot. A morzsát, az almakompótot és a túrókrémet desszertpoharakba rétegezzük. A desszertet tálalásig, legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a desszertet morzsával és almadarabokkal díszítjük, majd fahéjjal megszórjuk.
Tippek:
Ha kevés időnk van, használjunk kész almapürét.
A morzsát remekül előkészíthetjük, és néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.
A morzsát remekül előkészíthetjük, és néhány napig jól záró dobozban tárolhatjuk.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?