Réteges krémdesszert keksszel
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük.
Az elkészített krém kb. felét egy másik keverőtálba tesszük, a kekszmorzsát és a kakaót hozzáforgatjuk. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük (10 mm Ø). Habzsák helyett fagyasztótasakba is tehetjük, amelynek az egyik sarkát levágjuk.
Az elkészített krém másik felét, az Oreo töltelékkel összeforgatjuk. A krémet hasonló módon egy másik habzsákba töltjük.
Összeállítás:
A két krémet felváltva 4 desszertes pohárba rétegezzük. Tetejüket megszórjuk a félretett kekszmorzsával. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
Habzsák helyett a krémeket evőkanalak segítségével is poharakba rétegezhetjük.
Réteges krémdesszert keksszel
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük.
Az elkészített krém kb. felét egy másik keverőtálba tesszük, a kekszmorzsát és a kakaót hozzáforgatjuk. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük (10 mm Ø). Habzsák helyett fagyasztótasakba is tehetjük, amelynek az egyik sarkát levágjuk.
Az elkészített krém másik felét, az Oreo töltelékkel összeforgatjuk. A krémet hasonló módon egy másik habzsákba töltjük.
Összeállítás:
A két krémet felváltva 4 desszertes pohárba rétegezzük. Tetejüket megszórjuk a félretett kekszmorzsával. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
Habzsák helyett a krémeket evőkanalak segítségével is poharakba rétegezhetjük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?