Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almaszószos, datolyás kuglóf

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

350 g liszt
2 tk. szódabikarbóna
1 tk. só
1,5 tk. őrölt fahéj
1,25 tk. őrölt kardamom
225 g puha vaj
350 g lágy világosbarna cukor
60 ml méz
500 g almaszósz
200 g datolya (kimagozva és apróra vágva)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy 22 cm-es kuglófformát alaposan kivajazunk, kilisztezünk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (légkeveréses sütőnél 160°C-ra).

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, és a fűszereket. Egy másik nagy tálban habosra keverjük a vajat, a cukrot, a mézet. Apránként hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd az almaszószt.
Beleforgatjuk a datolyát. A masszát az előkészített formába simítjuk. A sütőbe toljuk és megsütjük (kb. 1 óra). Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Egy rácson pihentetjük 10 percig, majd a formából kifordítva teljesen kihűtjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Almaszószos, datolyás kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!