
Almatortácskák



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
6 db desszertgyűrű (7,5 cm átmérőjű)
Tésztához:
1 darab kisebb alma (kb. 100 g)
150 g búzaliszt
2 ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
70 ml étolaj
125 ml szójaital
1 pohár Dr. Oetker Creme Vega
Krémhez:
1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding Vaníliaízű
40 g cukor
500 ml szójaital
Díszítéshez:
2 darab nagy alma (kb. 300 g)
némi citromlé
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit béleljük ki a sütőpapírral és tegyük rá a 6 darab desszertgyűrűt. A tésztához hámozzuk meg az almát és vágjuk apró darabokra. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral. A maradék hozzávalókat, az almadarabok és egy evőkanálnyi Creme Vega kivételével adjuk hozzá a keverékhez. Konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton keverjük addig, amíg a tészta sima nem lesz. A tésztát oszlassuk el egyenletesen a desszertgyűrűkben, majd süssük készre.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortácskákat hagyjuk kihűlni a tepsin.
Díszítés:
Mossuk meg az almákat és egy kiszúróval távolítsuk el a magházakat. Negyedeljük az egyik almát, vágjuk vékony szeletekre, majd felezzük el a szeleteket. Az almaszeleteket függőlegesen helyezzük a desszertgyűrűk belső pereméhez.
Az almachipsekhez a második almát szeleteljük fel vékony szeletekre és kenjük meg citromlével. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben szárítsuk ki ezeket.
Alsó és felső sütés: kb. 80°C
Légkeveréses sütés: kb. 60°C
Sütési idő: kb. 180 perc
Krém:
A pudingot a cukorral és a szójaitallal a csomagoláson található utasítások szerint készítsük el. A pudingot még melegen öntsük a desszertgyűrűkbe, simítsuk el a tetejét, és kb. 2 órára helyezzük a hűtőszekrénybe.
Tálalás:
A tortácskákat egy kés segítségével válasszuk le a desszertgyűrűkről, és nyomjuk ki őket. A maradék Creme Vega-val és az almachipsekkel díszítsük.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral. A maradék hozzávalókat, az almadarabok és egy evőkanálnyi Creme Vega kivételével adjuk hozzá a keverékhez. Konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton keverjük addig, amíg a tészta sima nem lesz. A tésztát oszlassuk el egyenletesen a desszertgyűrűkben, majd süssük készre.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortácskákat hagyjuk kihűlni a tepsin.
Díszítés:
Mossuk meg az almákat és egy kiszúróval távolítsuk el a magházakat. Negyedeljük az egyik almát, vágjuk vékony szeletekre, majd felezzük el a szeleteket. Az almaszeleteket függőlegesen helyezzük a desszertgyűrűk belső pereméhez.
Az almachipsekhez a második almát szeleteljük fel vékony szeletekre és kenjük meg citromlével. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben szárítsuk ki ezeket.
Alsó és felső sütés: kb. 80°C
Légkeveréses sütés: kb. 60°C
Sütési idő: kb. 180 perc
Krém:
A pudingot a cukorral és a szójaitallal a csomagoláson található utasítások szerint készítsük el. A pudingot még melegen öntsük a desszertgyűrűkbe, simítsuk el a tetejét, és kb. 2 órára helyezzük a hűtőszekrénybe.
Tálalás:
A tortácskákat egy kés segítségével válasszuk le a desszertgyűrűkről, és nyomjuk ki őket. A maradék Creme Vega-val és az almachipsekkel díszítsük.
Tipp:
A tortácskákat készítheti egy tortasütőben (26 cm átmérőjű), ez esetben a sütési idő változhat.

Kedvencnek jelölöm

Almatortácskák
Hozzávalók
6 darab Almatortácskák elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
6 db desszertgyűrű (7,5 cm átmérőjű)
Tésztához:
1 darab kisebb alma (kb. 100 g)
150 g búzaliszt
2 ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
70 ml étolaj
125 ml szójaital
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
Díszítéshez:
2 darab nagy alma (kb. 300 g)
némi citromlé
Az Almatortácskák elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit béleljük ki a sütőpapírral és tegyük rá a 6 darab desszertgyűrűt. A tésztához hámozzuk meg az almát és vágjuk apró darabokra. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral. A maradék hozzávalókat, az almadarabok és egy evőkanálnyi Creme Vega kivételével adjuk hozzá a keverékhez. Konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton keverjük addig, amíg a tészta sima nem lesz. A tésztát oszlassuk el egyenletesen a desszertgyűrűkben, majd süssük készre.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortácskákat hagyjuk kihűlni a tepsin.
Díszítés:
Mossuk meg az almákat és egy kiszúróval távolítsuk el a magházakat. Negyedeljük az egyik almát, vágjuk vékony szeletekre, majd felezzük el a szeleteket. Az almaszeleteket függőlegesen helyezzük a desszertgyűrűk belső pereméhez.
Az almachipsekhez a második almát szeleteljük fel vékony szeletekre és kenjük meg citromlével. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben szárítsuk ki ezeket.
Alsó és felső sütés: kb. 80°C
Légkeveréses sütés: kb. 60°C
Sütési idő: kb. 180 perc
Krém:
A pudingot a cukorral és a szójaitallal a csomagoláson található utasítások szerint készítsük el. A pudingot még melegen öntsük a desszertgyűrűkbe, simítsuk el a tetejét, és kb. 2 órára helyezzük a hűtőszekrénybe.
Tálalás:
A tortácskákat egy kés segítségével válasszuk le a desszertgyűrűkről, és nyomjuk ki őket. A maradék Creme Vega-val és az almachipsekkel díszítsük.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral. A maradék hozzávalókat, az almadarabok és egy evőkanálnyi Creme Vega kivételével adjuk hozzá a keverékhez. Konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton keverjük addig, amíg a tészta sima nem lesz. A tésztát oszlassuk el egyenletesen a desszertgyűrűkben, majd süssük készre.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortácskákat hagyjuk kihűlni a tepsin.
Díszítés:
Mossuk meg az almákat és egy kiszúróval távolítsuk el a magházakat. Negyedeljük az egyik almát, vágjuk vékony szeletekre, majd felezzük el a szeleteket. Az almaszeleteket függőlegesen helyezzük a desszertgyűrűk belső pereméhez.
Az almachipsekhez a második almát szeleteljük fel vékony szeletekre és kenjük meg citromlével. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben szárítsuk ki ezeket.
Alsó és felső sütés: kb. 80°C
Légkeveréses sütés: kb. 60°C
Sütési idő: kb. 180 perc
Krém:
A pudingot a cukorral és a szójaitallal a csomagoláson található utasítások szerint készítsük el. A pudingot még melegen öntsük a desszertgyűrűkbe, simítsuk el a tetejét, és kb. 2 órára helyezzük a hűtőszekrénybe.
Tálalás:
A tortácskákat egy kés segítségével válasszuk le a desszertgyűrűkről, és nyomjuk ki őket. A maradék Creme Vega-val és az almachipsekkel díszítsük.
Tipp:
A tortácskákat készítheti egy tortasütőben (26 cm átmérőjű), ez esetben a sütési idő változhat.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?