Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dinnyeszirup

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 3 darab 500 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 darab 500 ml-es üveg elkészítéséhez

1500 g görögdinnye (előkészítve mérve), kb. 3 kg dinnyéből
20 g gyömbér
250 ml narancslé 100%-os
1 késhegynyi só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, meghámozzuk, a gyümölcs húsát feldaraboljuk és kimérünk 1500 g-ot. A gyömbért meghámozzuk, és apróra vágjuk.

Elkészítés:

A dinnyedarabokat a narancslével, a gyömbérrel, a sóval és a dzsemfix-szel egy nagy főzőedényben pépesítjük. Folyamatos keverés mellett felforraljuk és állandó kevergetés közben legalább 3 percig rotyogva főzzük. A gyümölcsmasszáról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. A gyümölcsmasszát durva szitán átnyomkodjuk, és azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk (ha lehetséges). Használat előtt felrázandó.

Tipp:

A szirupot tároljuk hűvös, sötét helyen, az eltarthatósága kb. 3 hónap.
Dinnyeszirup

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!