Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amarettini

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Habcsókhoz:

1 darab tojásfehérje (M-es)
100 g cukor
100 g őrölt mandula
1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)

Szóráshoz:

kb. 20 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 130 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojásfehérjét, az 50 g cukrot, és a vanillincukrot konyhai robotgéppel (habverő) legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Az amarettot, a mandulát és az 50 g cukrot óvatosan a masszához keverjük, majd simacsöves nyomózsákba (6 mm ᴓ) töltjük, és a masszát kb. 2 cm-es pöttyökben a tepsibe nyomjuk, majd a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az amarettinit sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, még melegen meghintjük porcukorral, kicsit hagyjuk lehűlni, majd levesszük a sütőpapírról.

Tipp:

Az amarettini jól záró dobozban maximum 2 hétig tárolható.
Amarettini

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
78 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
65 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!