Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amarettini

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Habcsókhoz:

1 darab tojásfehérje (M-es)
100 g cukor
100 g őrölt mandula
1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)

Szóráshoz:

kb. 20 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 130 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojásfehérjét, az 50 g cukrot, és a vanillincukrot konyhai robotgéppel (habverő) legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Az amarettot, a mandulát és az 50 g cukrot óvatosan a masszához keverjük, majd simacsöves nyomózsákba (6 mm ᴓ) töltjük, és a masszát kb. 2 cm-es pöttyökben a tepsibe nyomjuk, majd a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az amarettinit sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, még melegen meghintjük porcukorral, kicsit hagyjuk lehűlni, majd levesszük a sütőpapírról.

Tipp:

Az amarettini jól záró dobozban maximum 2 hétig tárolható.
Amarettini

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!