
Amarettini



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Habcsókhoz:
1 darab tojásfehérje (M-es)
100 g cukor
100 g őrölt mandula
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
Szóráshoz:
kb. 20 g porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 130 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 130 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét, az 50 g cukrot, és a vanillincukrot konyhai robotgéppel (habverő) legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Az amarettot, a mandulát és az 50 g cukrot óvatosan a masszához keverjük, majd simacsöves nyomózsákba (6 mm ᴓ) töltjük, és a masszát kb. 2 cm-es pöttyökben a tepsibe nyomjuk, majd a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az amarettinit sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, még melegen meghintjük porcukorral, kicsit hagyjuk lehűlni, majd levesszük a sütőpapírról.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az amarettinit sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, még melegen meghintjük porcukorral, kicsit hagyjuk lehűlni, majd levesszük a sütőpapírról.
Tipp:
Az amarettini jól záró dobozban maximum 2 hétig tárolható.

Kedvencnek jelölöm

Amarettini
Hozzávalók
kb. 30 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Habcsókhoz:
1 darab tojásfehérje (M-es)
100 g cukor
100 g őrölt mandula
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
Szóráshoz:
kb. 20 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 130 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 130 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjét, az 50 g cukrot, és a vanillincukrot konyhai robotgéppel (habverő) legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Az amarettot, a mandulát és az 50 g cukrot óvatosan a masszához keverjük, majd simacsöves nyomózsákba (6 mm ᴓ) töltjük, és a masszát kb. 2 cm-es pöttyökben a tepsibe nyomjuk, majd a sütő alsó részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az amarettinit sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, még melegen meghintjük porcukorral, kicsit hagyjuk lehűlni, majd levesszük a sütőpapírról.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az amarettinit sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, még melegen meghintjük porcukorral, kicsit hagyjuk lehűlni, majd levesszük a sütőpapírról.
Tipp:
Az amarettini jól záró dobozban maximum 2 hétig tárolható.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?