Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amarettini

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Habcsókhoz:

1 darab tojásfehérje (M-es)
100 g cukor
100 g őrölt mandula
1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)

Szóráshoz:

kb. 20 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 130 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojásfehérjét, az 50 g cukrot, és a vanillincukrot konyhai robotgéppel (habverő) legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Az amarettot, a mandulát és az 50 g cukrot óvatosan a masszához keverjük, majd simacsöves nyomózsákba (6 mm ᴓ) töltjük, és a masszát kb. 2 cm-es pöttyökben a tepsibe nyomjuk, majd a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az amarettinit sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, még melegen meghintjük porcukorral, kicsit hagyjuk lehűlni, majd levesszük a sütőpapírról.

Tipp:

Az amarettini jól záró dobozban maximum 2 hétig tárolható.
Amarettini

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!