
Gránátalmás cupcake rozmaringfával



Hozzávalók
Muffin formához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A gránátalmát felvágjuk, magjait kiszedjük és szitába tesszük. Két evőkanál gránátalma magot félreteszünk a díszítéshez. A muffin papírokat a muffin formába tesszük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a kakaóport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. Belekeverjük a gránátalmamagokat, majd a tésztát elosztjuk formákban. A muffinsütôt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat 10 percig hagyjuk a formában sütőrácson kihűlni, majd kivesszük a formából és hagyjuk tovább hűlni.
Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a fahéjjal keményre felverjük. A mascarpone-t elkeverjük a porcukorral és óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet habzsákba töltjük és a muffinokra nyomjuk.
Díszítés:
Fogyasztás előtt a rozmaringot kb. 12 „karácsonyfaágra” vágjuk, a krémbe szúrjuk és porcukorral meghintjük. A maradék gránátalma magokkal dekoráljuk a Gránátalmás cupcake rozmaringfával tetejét.
Tipp:


Gránátalmás cupcake rozmaringfával
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Muffin formához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gránátalmát felvágjuk, magjait kiszedjük és szitába tesszük. Két evőkanál gránátalma magot félreteszünk a díszítéshez. A muffin papírokat a muffin formába tesszük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a kakaóport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. Belekeverjük a gránátalmamagokat, majd a tésztát elosztjuk formákban. A muffinsütôt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat 10 percig hagyjuk a formában sütőrácson kihűlni, majd kivesszük a formából és hagyjuk tovább hűlni.
Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a fahéjjal keményre felverjük. A mascarpone-t elkeverjük a porcukorral és óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet habzsákba töltjük és a muffinokra nyomjuk.
Díszítés:
Fogyasztás előtt a rozmaringot kb. 12 „karácsonyfaágra” vágjuk, a krémbe szúrjuk és porcukorral meghintjük. A maradék gránátalma magokkal dekoráljuk a Gránátalmás cupcake rozmaringfával tetejét.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?