
Gránátalmás cupcake rozmaringfával



Hozzávalók
Muffin formához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a kakaóport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. Belekeverjük a gránátalmamagokat, majd a tésztát elosztjuk formákban. A muffinsütôt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat 10 percig hagyjuk a formában sütőrácson kihűlni, majd kivesszük a formából és hagyjuk tovább hűlni.
Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a fahéjjal keményre felverjük. A mascarpone-t elkeverjük a porcukorral és óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet habzsákba töltjük és a muffinokra nyomjuk.
Díszítés:
Fogyasztás előtt a rozmaringot kb. 12 „karácsonyfaágra” vágjuk, a krémbe szúrjuk és porcukorral meghintjük. A maradék gránátalma magokkal dekoráljuk.
Tipp:


Gránátalmás cupcake rozmaringfával
Hozzávalók
Muffin formához (12-es):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a kakaóport keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. Belekeverjük a gránátalmamagokat, majd a tésztát elosztjuk formákban. A muffinsütôt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffinokat 10 percig hagyjuk a formában sütőrácson kihűlni, majd kivesszük a formából és hagyjuk tovább hűlni.
Krém:
A hideg habtejszínt a habfixálóval és a fahéjjal keményre felverjük. A mascarpone-t elkeverjük a porcukorral és óvatosan belekeverjük a tejszínt. A krémet habzsákba töltjük és a muffinokra nyomjuk.
Díszítés:
Fogyasztás előtt a rozmaringot kb. 12 „karácsonyfaágra” vágjuk, a krémbe szúrjuk és porcukorral meghintjük. A maradék gránátalma magokkal dekoráljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Burgonyát a sütibe!
Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!


Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?