Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai palacsinta

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Amerikai palacsintához:

2 darab tojás (M-es)
60 g cukor
200 ml tej
250 g búzaliszt
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Sütéshez:

némi étolaj, pl. repceolaj

Tálaláshoz:

juharszirup vagy méz
300 g vegyes bogyós gyümölcsök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes fokozaton röviden keverjük bele a tojásos masszához.

Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsünk minden palacsintához kb. 2 evőkanálnyi tésztát, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát aranybarnára.

Közben tisztítsuk, mossuk meg a bogyós gyümölcsöket. Tálaljuk a forró palacsintákat juharsziruppal és friss bogyós gyümölcsökkel.

Tipp:

A palacsinta a legfinomabb mogyorókrémmel megkenve.
Amerikai palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!