Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti bárány

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Bárány formájú sütőformához (kb. 900 ml űrtartalmú):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

125 g vaj vagy margarin
125 g cukor
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)
125 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki és lisztezzük ki a húsvéti bárányos sütőformát. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) addig verjük, amíg a vaj vagy a margarin kihabosodik. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a citromhéjat és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és adjuk hozzá 2 adagban és röviden keverjük össze.

Öntsük a tésztát a sütőformába, helyezzük egy tepsire, és tegyük a tepsit a sütő alsó részére.

Sütési idő: kb. 45 - 50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a sütés után 10 percig a tepsiben hagyjuk állni, majd fordítsuk ki egy süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Húsvéti bárány

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!