
Húsvéti bárány



Hozzávalók
Bárány formájú sütőformához (kb. 900 ml űrtartalmú):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) addig verjük, amíg a vaj vagy a margarin kihabosodik. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a citromhéjat és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és adjuk hozzá 2 adagban és röviden keverjük össze.
Öntsük a tésztát a sütőformába, helyezzük egy tepsire, és tegyük a tepsit a sütő alsó részére.
Sütési idő: kb. 45 - 50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütés után 10 percig a tepsiben hagyjuk állni, majd fordítsuk ki egy süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.


Húsvéti bárány
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Bárány formájú sütőformához (kb. 900 ml űrtartalmú):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) addig verjük, amíg a vaj vagy a margarin kihabosodik. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a citromhéjat és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és adjuk hozzá 2 adagban és röviden keverjük össze.
Öntsük a tésztát a sütőformába, helyezzük egy tepsire, és tegyük a tepsit a sütő alsó részére.
Sütési idő: kb. 45 - 50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütés után 10 percig a tepsiben hagyjuk állni, majd fordítsuk ki egy süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?