Húsvéti bárány
Hozzávalók
Bárány formájú sütőformához (kb. 900 ml űrtartalmú):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
125 g vaj vagy margarin
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
2 darab tojás (M-es)
125 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki és lisztezzük ki a húsvéti bárányos sütőformát. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) addig verjük, amíg a vaj vagy a margarin kihabosodik. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a citromhéjat és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és adjuk hozzá 2 adagban és röviden keverjük össze.
Öntsük a tésztát a sütőformába, helyezzük egy tepsire, és tegyük a tepsit a sütő alsó részére.
Sütési idő: kb. 45 - 50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütés után 10 percig a tepsiben hagyjuk állni, majd fordítsuk ki egy süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) addig verjük, amíg a vaj vagy a margarin kihabosodik. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a citromhéjat és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és adjuk hozzá 2 adagban és röviden keverjük össze.
Öntsük a tésztát a sütőformába, helyezzük egy tepsire, és tegyük a tepsit a sütő alsó részére.
Sütési idő: kb. 45 - 50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütés után 10 percig a tepsiben hagyjuk állni, majd fordítsuk ki egy süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Húsvéti bárány
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Bárány formájú sütőformához (kb. 900 ml űrtartalmú):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
125 g vaj vagy margarin
125 g cukor
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)
125 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Díszítéshez:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki és lisztezzük ki a húsvéti bárányos sütőformát. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) addig verjük, amíg a vaj vagy a margarin kihabosodik. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a citromhéjat és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és adjuk hozzá 2 adagban és röviden keverjük össze.
Öntsük a tésztát a sütőformába, helyezzük egy tepsire, és tegyük a tepsit a sütő alsó részére.
Sütési idő: kb. 45 - 50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütés után 10 percig a tepsiben hagyjuk állni, majd fordítsuk ki egy süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.
A vajat vagy a margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) addig verjük, amíg a vaj vagy a margarin kihabosodik. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a citromhéjat és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és adjuk hozzá 2 adagban és röviden keverjük össze.
Öntsük a tésztát a sütőformába, helyezzük egy tepsire, és tegyük a tepsit a sütő alsó részére.
Sütési idő: kb. 45 - 50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a sütés után 10 percig a tepsiben hagyjuk állni, majd fordítsuk ki egy süteményrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?