Amerikai sajttorta bájos szíves díszítéssel
Hozzávalók
Csatos tortaformához (ø 28-30 cm):
kevés zsiradék
Tésztához:
180 g búzaliszt
20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
80 g porcukor
1 csipet só
1 darab tojássárgája
150 g lágy vaj vagy margarin
Krémhez:
400 g Mascarpone krémsajt
200 g habtejszín
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
2 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)
Díszítéshez:
1 pohár 20 %-os tejföl (150 g)
kb. 1 evőkanál bársonyos málnadzsem
Elkészítés
Előkészítés:
A Amerikai sajttorta bájos szíves díszítéssel sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőlemezt zsiradékkal megkenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőlemezt zsiradékkal megkenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton összemorzsoljuk. A morzsalékot beletesszük a formába, egy kanál hátsó felével peremet készítünk, és a forma aljához nyomjuk, majd villával megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12 perc
A sütőlemezt rácsra tesszük.
Krém:
A marcarpone-t, a tejszínt, a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat, a tojást és a tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a süteményalapra, majd a sütő alsó felében továbbsütjük.
Sütési idő: kb. 34-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácsra tesszük, és 5 percig hűtjük.
Díszítés:
A tejfölt elkeverjük, a süteményre tesszük és elkenjük rajta. A málnadzsemet kis mélyhűtő tasakba tesszük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk. Szív alakban kis pontokat nyomkodunk a sütemény közepébe úgy, hogy két egymásba érő szívet kapjunk. A szíveket gyümölcsdzsem-pontokkal kitöltjük. Fogpiszkálóval minden ponton áthúzunk. Tetszés szerint írással is díszíthetjük. A süteményt hagyjuk kihűlni.
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton összemorzsoljuk. A morzsalékot beletesszük a formába, egy kanál hátsó felével peremet készítünk, és a forma aljához nyomjuk, majd villával megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12 perc
A sütőlemezt rácsra tesszük.
Krém:
A marcarpone-t, a tejszínt, a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat, a tojást és a tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a süteményalapra, majd a sütő alsó felében továbbsütjük.
Sütési idő: kb. 34-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácsra tesszük, és 5 percig hűtjük.
Díszítés:
A tejfölt elkeverjük, a süteményre tesszük és elkenjük rajta. A málnadzsemet kis mélyhűtő tasakba tesszük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk. Szív alakban kis pontokat nyomkodunk a sütemény közepébe úgy, hogy két egymásba érő szívet kapjunk. A szíveket gyümölcsdzsem-pontokkal kitöltjük. Fogpiszkálóval minden ponton áthúzunk. Tetszés szerint írással is díszíthetjük. A süteményt hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A sajttorta süteményt félkeményre felvert vaníliás tejszínnel koronázva is tálalhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Amerikai sajttorta bájos szíves díszítéssel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (ø 28-30 cm):
kevés zsiradék
Tésztához:
180 g búzaliszt
80 g porcukor
1 csipet só
1 darab tojássárgája
150 g lágy vaj vagy margarin
Krémhez:
400 g Mascarpone krémsajt
200 g habtejszín
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 darab tojás (M-es)
1 darab tojásfehérje (M-es)
Díszítéshez:
1 pohár 20 %-os tejföl (150 g)
kb. 1 evőkanál bársonyos málnadzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Amerikai sajttorta bájos szíves díszítéssel sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőlemezt zsiradékkal megkenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőlemezt zsiradékkal megkenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton összemorzsoljuk. A morzsalékot beletesszük a formába, egy kanál hátsó felével peremet készítünk, és a forma aljához nyomjuk, majd villával megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12 perc
A sütőlemezt rácsra tesszük.
Krém:
A marcarpone-t, a tejszínt, a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat, a tojást és a tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a süteményalapra, majd a sütő alsó felében továbbsütjük.
Sütési idő: kb. 34-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácsra tesszük, és 5 percig hűtjük.
Díszítés:
A tejfölt elkeverjük, a süteményre tesszük és elkenjük rajta. A málnadzsemet kis mélyhűtő tasakba tesszük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk. Szív alakban kis pontokat nyomkodunk a sütemény közepébe úgy, hogy két egymásba érő szívet kapjunk. A szíveket gyümölcsdzsem-pontokkal kitöltjük. Fogpiszkálóval minden ponton áthúzunk. Tetszés szerint írással is díszíthetjük. A süteményt hagyjuk kihűlni.
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton összemorzsoljuk. A morzsalékot beletesszük a formába, egy kanál hátsó felével peremet készítünk, és a forma aljához nyomjuk, majd villával megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 12 perc
A sütőlemezt rácsra tesszük.
Krém:
A marcarpone-t, a tejszínt, a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat, a tojást és a tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a süteményalapra, majd a sütő alsó felében továbbsütjük.
Sütési idő: kb. 34-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácsra tesszük, és 5 percig hűtjük.
Díszítés:
A tejfölt elkeverjük, a süteményre tesszük és elkenjük rajta. A málnadzsemet kis mélyhűtő tasakba tesszük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk. Szív alakban kis pontokat nyomkodunk a sütemény közepébe úgy, hogy két egymásba érő szívet kapjunk. A szíveket gyümölcsdzsem-pontokkal kitöltjük. Fogpiszkálóval minden ponton áthúzunk. Tetszés szerint írással is díszíthetjük. A süteményt hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A sajttorta süteményt félkeményre felvert vaníliás tejszínnel koronázva is tálalhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?