Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai sajttorta bájos szíves díszítéssel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

180 g búzaliszt
80 g porcukor
1 csipet só
1 darab tojássárgája
150 g lágy vaj vagy margarin

Krém:

400 g Mascarpone krémsajt
200 g habtejszín
100 g porcukor
2 darab tojás (M-es)
1 tojásfehérje

Díszítés:

1 pohár 20 %-os tejföl (150 g)
kb. 1 evőkanál bársonyos málnadzsem

Csatos tortaforma (ø 28-30 cm):

kevés zsiradék

Elkészítés

Előkészítés:

A sütőlemezt zsiradékkal megkenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton összemorzsoljuk. A morzsalékot beletesszük a formába, egy kanál hátsó felével peremet készítünk, és a forma aljához nyomjuk, majd villával megszurkáljuk. A formát rácson a sütő alsó részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 12 perc

A sütőlemezt rácsra tesszük.

Krém:
A marcarpone-t, a tejszínt, a cukrot, a vanillincukrot, a citromhéjat, a tojást és a tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. A masszát óvatosan rásimítjuk a süteményalapra, majd a sütő alsó felében továbbsütjük.

Sütési idő: kb. 34-38 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőrácsra tesszük, és 5 percig hűtjük.

Díszítés:
A tejfölt elkeverjük, a süteményre tesszük és elkenjük rajta. A málnadzsemet kis mélyhűtő tasakba tesszük és az egyik csücskén kis lyukat vágunk. Szív alakban kis pontokat nyomkodunk a sütemény közepébe úgy, hogy két egymásba érő szívet kapjunk. A szíveket gyümölcsdzsem-pontokkal kitöltjük. Fogpiszkálóval minden ponton áthúzunk. Tetszés szerint írással is díszíthetjük. A süteményt hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A sajttortát félkeményre felvert vaníliás tejszínnel is tálalhatjuk.
Amerikai sajttorta bájos szíves díszítéssel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2021-03-03
0 Kedvelés

Pizzatésztából sokfélét!

Elsőre talán nem is hinnénk, hogy mennyire változatosan elkészíthető a pizza. Persze minden a jó kezdettel indul: szükségünk lesz egy szuper pizzatésztára.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-27
1 Kedvelés

Hütte-élmény az otthonodban

Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-19
1 Kedvelés

Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták

Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-03
0 Kedvelés

Gyümölcsök főzve, sütve, töltve

Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Pudingok és krémek

Tippek és trükkök a tökéletes desszertek elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
2021-01-27
1 Kedvelés

Burgonyát a sütibe!

Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!